Dop

"Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de. Sannerligen, den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in. Och han tog dem i famnen, lade händerna på dem och välsignade dem." Markusevangeliet 10:14-16

Det finns knappast något större än att bli förälder. Känslan är oförklarlig, omtumlande, skrämmande och härlig på samma gång. I en bön i dopgudstjänsten formuleras detta så här: ”barnen är vår framtid, vår oro och vår glädje”.

I Skallsjö församling välkomnar vi alla nyfödda barn till dopet. Vi vill som församling fira ditt barns födelse och välkomna barnet in i församlingens gemenskap. Dopet innebär att barnet blir upptaget i Guds stora familj och medlem i Svenska kyrkan.

Vi erbjuder separata dopgudstjänster. Vill man ha dopet i söndagens gudstjänst så går också det att ordna, om man meddelar i god tid och det passar med den andra verksamheten. Föräldrar och faddrar har möjlighet att läsa text, be en bön, sjunga en sång eller på annat sätt vara delaktiga i gudstjänsten.

Innan dopet tar prästen kontakt för dopsamtal och går igenom gudstjänsten, psalmer, val av faddrar och andra önskemål.

Två gånger om året ordnar församlingen en dopåterträff dit alla familjer som döpt sitt barn under det senaste året är välkomna.  Vi börjar med en familjegudstjänst och fortsätter sedan i barnlokalen.

Har ni frågor kring dopet eller funderar på att döpa ert barn, är ni välkomna att höra av er till expeditionen eller till någon av prästerna. Församlingen har två dopklänningar för utlåning, och det går att hyra lokal för mat/dopkaffe.

Boka tid för dop? Kontakta expeditionen må-fre kl. 10-12 tel 0302-374 30.

Hyra lokal i samband med förrättning

I samband med en förrättning - dop, begravning eller vigsel - finns det möjlighet att hyra lokal hos oss för eftersittning med släkt och vänner.

Kyrkstugan
Ligger i anslutning till kyrkan och tar upp till 35 sittande matgäster.

Församlingshemmets stora sal
Ligger på Uddaredsv. 1 och tar upp till 130 sittande matgäster.

Bokning av lokalerna sker på församlingens expedition, tel 0302-374 30. Expeditionens öppettider är må-fr kl 10-12.

Digitalt dopkort

Titta gärna på vårt digitala dopkort här nedan.