Präst till Säffle pastorat

Involverande, entusiasmerande och kommunikativ

Vi söker en entusiasmerande och lyhörd präst som vill vara med och utveckla församlingslivet i Säffle pastorats församlingar. Du får möjlighet till en omväxlande och stimulerande vardag med verksamhetsnära arbetsuppgifter tillsammans med engagerade kollegor!

Om tjänsten

Som präst hos oss får du huvudansvar för församlingsverksamheten i två av våra församlingar. Du kommer att leda den dagliga driften i församlingarna, arbeta med kyrkans kärnuppgifter, såväl självständigt som tillsammans med ett erfaret arbetslag.

Församlingarna har olika karaktär, med lokala arbetslag och engagerade församlingsråd. Det finns många goda idéer och gott om utrymme för utveckling, förnyelse och stor beredvillighet att prova nytt.

På flera sätt står ”kyrkan mitt i byn” med engagemang i samhällslivet. Samtidigt står gudstjänstlivet i centrum för all församlingsverksamhet.

I arbetslaget finns sex präster, fem kyrkomusiker, två diakoner och sju pedagoger. Vi arbetar också nära kyrkogårdsförvaltningen och administrationen och är totalt drygt 60 anställda. Pastoratets ledningsfunktioner ansvarar för personal, ekonomi, fastigheter och kyrkogårdar vilket ger prästerna goda förutsättningar att arbeta verksamhetsnära.

För denna tjänst behöver du ha B-körkort och egen bil.

Om dig

Vi söker dig som är prästvigd i Svenska kyrkans ordning och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap och arbetar i team med både personal och förtroendevalda.

Som person och ledare är du involverande, entusiasmerande och kommunikativ. Därutöver ser vi gärna att du har humor, självinsikt, är engagerad och kan omsätta idéer till verklighet. Vi vill utveckla vårt arbete och du kommer att få utrymme att både stärka det befintliga arbetet och pröva dina egna idéer.

Om oss

I vackra landsbygden runt Säffle finns naturupplevelser alltid nära. Bad- och båtliv, vandring och fiske har du runt knuten, samtidigt är stadslivet aldrig långt borta.

Pastoratet består av nio församlingar och har 13 kyrkor, de fyra äldsta från medeltiden, den yngsta från 1965.

Pastoratet har visat framfötterna på flera olika sätt. 2021 blev vi ”Årets kyrkogårdsförvaltning”. Vi ligger långt fram i arbetet med lokalförsörjningsplanen och dess konsekvenser. För några år sedan gjorde vi ett omfattande Kulturvärderingsprojekt som är helt unikt. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och hållbarhetsfrågor. Vi har mycket och kan mycket - men behöver bli fler präster!

Om processen

I den här rekryteringen samarbetar vi med Testhuset där alla rekryteringskonsulter är certifierade enligt DNVs standard samt arbetar med fördomsfri rekrytering. Med hjälp av kapacitetstester och personprofilanalyser gör de en objektiv bedömning på hur du kan komma att hantera dina nya arbetsuppgifter hos oss och samtidigt minimera risken för diskriminering och särbehandling.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Josefine Appel 076 - 017 40 25 eller Maria Libäck 073 - 068 30 41

Du är varmt välkommen in med din ansökan senast den 12:e mars.

Ansök här: Präst till Säffle pastorat - Testhuset (teamtailor.com)