Reformationsåret 2017

Under reformationsåret 2017 hade Svenska kyrkan extra mycket fokus på att hålla ihop väven mellan dåtid, nutid och framtid. Reformationen är en pågående process sedan 500 år tillbaka.

Vilka berättelser är det som bär oss som kyrka, både bakåt och framåt i tiden? Vår kyrkas historia och Martin Luthers liv och lära har en självklar plats i de samtalen, men det handlar minst lika mycket om vad kristen tro är och om kyrkans roll i världen. På den här sidan hittar du information om vad som hände under reformationsåret.

In English: In 2017 it was 500 years since Martin Luther nailed his 95 theses to the door of All Saints’ Church (more commonly referred to as Castle Church) in Wittenberg. The Church of Sweden was commemorating the “Reformation Year 2017” in many ways; the Theology Festival in Uppsala in February; the world festival Världens Fest in Västerås in June, Reformation Week at the end of October, etc Read more about the Church of Sweden's events relating to the Reformation year.