Kyrkan slår ett slag för livet!

I samarbete med Räddningstjänsten har Rättviks Pastorat placerat ut fem hjärtstarters med placering utomhus i Rättvik, Boda och Ore.

De är placerade: Rättviks församlingshem, Rättviks kyrka, Hemköp Vikarbyn, Bodahus och ICA Näcken i Furudal.

Dessa är placerade på utsidan om byggnaderna och sitter i ett värmeskåp. Detta gör att de är tillgängliga 24 timmar om dygnet. De kommer att finns med i hjärtstarterregistret.

De är även kopplade till Räddningstjänsten. Så snart en hjärtstarter tas ut ur skåpet skickas ett sms till Räddningstjänsten. När sedan den stannar skickas ett nytt sms om vart den finns. När man sedan börjar använda den får Räddningstjänsten ytterligare sms. Räddningstjänsten har full information om användningen av hjärtstartern.

Hör gärna av dig om du har frågor!

Monica Jones