Bild av kyrkan bakifrån  från utsida

Nynäshamns kyrka

För din glädje på djupet finns hon där i höjden, med bud från Gud, aktsam om din själ, lyhörd för din längtan. Bergfast!

Nynäshamns kyrka
Invånarna i staden är stolta över sin stilrena kyrka i jugendstil, det höga korvalvet med stora sidofönster som återger ett vackert ljusinsläpp. Kyrkan är omsorgsfullt placerad högt uppe på en klippa med närheten till skärgården och havet. Den är inspirerad av kontinentens romanska kyrkor och smälter samman med den omgivande naturen. Kyrkan fungerar även som ett populärt besöksmål för sommargäster. Nynäshamns kyrka fungerar både som ett landmärke och den har också en självklar plats i imänniskors hjärtan. Kyrkan rymmer både större och mindre sällskap. 

Kyrkorummets betydelse
Oavsett om du ser dig som troende, sökare eller tvivlare så finns kyrkan för att dela dina och andras funderingar kring livet, döden, glädjen och sorgen. Kyrkan erbjuder ett sammanhang där vi kan träffa varandra och där vi får möta Gud. I vår stressade och oroliga tid behövs en plats för stillhet och tystnad. Många ser kyrkorummet som en plats man kan besöka för att få ro i själen och för en stunds tyst eftertänksamhet. Här kan du söka tröst och vara del av en gemenskap. 

Andaktsrum i Församlingshemmet
Vi har invigt vårt nyrenoverade andaktsrum i församlingshemmet, där vi också finns på plats för ett personligt möte. När ingen aktivitet pågår i kyrkan, hålls den stängd för att undvika stölder och skadegörelse. Andaktsrummet är öppet och tillgängligt för andakt och ljuständning alla vardagar mellan kl 9-15. Välkommen in!

God tillgänglighet
Vägen uppför berget leder till andra sidan av kyrkan. Det går att vända en personbil där. Vid ingången finns ramp och automatisk dörröppnare. Kyrkan har handikappsanpassad toalett.

Kyrkliga handlingar

Livets stora händelser
Vi människor har ett behov av riter och att uppmärksamma högtider. I Svenska kyrkan finns lång erfarenhet av att välkomna det nya barnet, att erbjuda tonåringar ett tillfälle att brottas med frågor om vem man är och vad man tror på, att manifestera kärleken till den man älskar och att ta farväl när en anhörig eller nära vän gått bort. 

Boka vigsel
Drömmer du om ett riktigt kyrkbröllop? Nu kan du boka tid för vigsel direkt via hemsidan. Klicka här för att komma till bokningssidan

Boka dop
Vill du döpa ditt barn? Nu kan du boka dopet direkt via hemsidan. Klicka här för att komma till bokningssidan

Kyrkobeskrivning

En beskrivning av Nynäshamns kyrkas historia och dess inventarier. Här kan du läsa mer om Orgeln, Korprydnaden, Mariastatyn, altarskåpet samt Votivskeppet.

Bildspel från återinvigningen av Nynäshamns kyrka

Bilder från återinvigningen den första advent 2018