Meny

Information från Sveriges ambassad

Ambassadens reseinformation uppdateras löpande utifrån den bästa information som finns tillgänglig för stunden. Klicka på länken nedan för aktuella frågor och svar. Uppdaterat 20 Augusti 2020

Måste jag gå i karantän vid ankomsten?  

Resande från Sverige har, med undantag för Västra Götaland, ingen karantänsplikt. För Västra Götaland gäller fortfarande "röd kod". Det innebär att resenärer från denna region måste gå i hemkarantän i 10 dagar. Vid minsta symtom uppmanas besökare att testa sig för COVID-19.

Är jag tvungen att ta ett COVID-19 test vid ankomsten?

För närvarande råder inget tvång på att testa sig för COVID-19, varken vid utresa från Sverige till Nederländerna eller för transit i Nederländerna. Det finns en så kallad "testgata" på Schiphol där man kan testa sig frivilligt. 

Kan jag gå ut i Nederländerna?

Restauranger, caféer, muséer och sportanläggningar är öppna. För de flesta etablissemang gäller att man måste reservera tid för besök i förväg. Då kan man också bli tillfrågad hur hälsan är. På många restauranger och caféerregistreras dina kontaktuppgifter för att förenkla smittspårning. Varje besökare ska anvisas en fast plats/stol på en restaurang eller café och man ska gå omkring så lite som möjligt (toalettbesök är förstås tillåtna). Inga större evenemang kommer att hållas åtminstone till 1 september. Alla som kan uppmanas att arbeta hemifrån.


Mer information hittar du på ambassadens hemsida som du kommer till Här!