Collage sinnesrobön, samtal, sorg kaffe, andas
Foto: Ingegerd L Forsberg

Diakon till Mora församling

Är du Diakon och får energi av det mänskliga mötet och goda relationer? Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Mora församlings diakonala arbete! Vill du vara del av vår gemenskap i Mora är det rollen för dig.

Mora församlings vision

Att vara en öppen folkkyrka med lokal förankring där man arbetar för ett berikande och varierat församlings- och gudstjänstliv. Församlingen vill vara en betydande samhällsaktör och vara en arbetsplats där man verka för en god arbetsmiljö med tydliga roller.

Mora församling berikas av de församlingsbor och den kultur som församlingsdelarna i de tidigare socknarna Mora, Sollerön, Venjan och Våmhus tillsammans bildar. Församlingsdelarna stärker identiteten och utvecklar den lokala och nära församlingsverksamheten som finns i Mora församling.

Vår församling arbetar med öppenhet, gemenskap och värme - i vår församling ska alla kunna hitta sin plats.

 

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar tillsammans med kollegor för att utveckla vårt diakonala arbete på likväl operativ som strategisk nivå där ditt ansvar är brett. Till rollen hör sedvanliga uppgifter som själavård, andakter och gudstjänster där vi ser dig som en naturlig del i att både förvalta och utveckla.

I rollen har du ett stort fokus på samverkan med övriga civilsamhället och i församlingen har vi flera spännande projekt på gång och ett av dem är vårt nystartade arbetsintegrerade företag med fokus på att stärka till egenmakt för deltagare och anställda. Som diakon kommer du vara högst delaktig i detta sociala företag. Mora församling vill vara en betydande samhällsaktör och arbetar ständigt med att utveckla diakoni och mission.

Inom Mora församling står vi inför nya spännande utmaningar där vi är i en nytänkande och utvecklande fas. Du kommer att ha din placering på Sollerön.

Din profil

Vi söker dig som är vigd diakon i svenska kyrkans ordning. Tidigare erfarenhet av diakonalt arbete är meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi söker en kollega som är samarbetsorienterad, kommunikativ och relationsorienterad. Du inger förtroende och har förmåga att skapa goda relationer både inom och utanför organisationen för att bidra i ett samhällsnyttigt perspektiv. För att trivas hos oss tror vi att du är lösningsorienterad och tar initiativ till utveckling och ägandeskap för ditt område. Utöver detta ser vi gärna att du är strukturerad med förmåga att jobba långsiktigt och bidra med nya idéer i arbetet med vår organisation.

Vi utgår ifrån att du har körkort och är medlem i Svenska kyrkan. Våra värdeord är trygghet och tillit vilket vi anser som viktigt att du bidrar till. Ett krav för tjänsten är att du har goda språkkunskaper i svenska där du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Exempel på vad vi i Mora församling arbetar med:

🙏 Messy Church

En gång i månaden möts barn och vuxna till Messy Church. En lite rörigare kyrka mitt i vardagen. Vi utforskar liv och tro genom att skapa tillsammans! Med sång, drama, lek, färg, samtal och små utflykter runt kyrkan.

🙏 Socialt företagande

Mora församling vill vara en betydande samhällsaktör och arbetar ständigt med att utveckla diakoni och mission. Under senaste året har vi bl a startat ett eget arbetsintegrerande företag med fokus på att stärka till egenmakt för deltagare och anställda.

🙏 Inkluderande gudstjänstliv

Mora församling vill vara en gudstjänstplats där mångas uttryck för tro får plats. Vi eftersträvar att fira angelägna och relevanta gudstjänster, i många former, som människor kan relatera till och bli berörda av.

🙏 Missionerande diakoni

Mora församling verkar för ett förvandlat Mora där människor med ekonomiska, själsliga och andliga behov finner enklare vägar till hjälp och stöd där diakonin i Mora församling är självklar aktör.

🙏 Musik

Musik är en självklar del av vår församling med många engagerade körsångare i flera olika körer. Vår målsättning är att det ska finnas en kör i församlingen som passar varje individ som längtar att sjunga.

🙏 Pedagogiska vandringar

Vi arbetar intensivt för att barns behov i frågor om tro och liv ska bli tillgodosedda. Flera gånger om året bjuder vi in skolor och förskolor till pedagogiska vandringar i och runt våra kyrkor för att skapa intresse och nyfikenhet för trons mysterium.

🙏 Hållbar framtid

Svenska kyrkans färdplan för klimatet innebär att vi ska minska vår egen klimatpåverkan och bidra till mänsklighetens gemensamma arbete för att bromsa effekterna av klimatförändringarna. Genom olika satsningar vill Mora församling spela vår roll.

Har du frågor om jobbet? Kontakta