Solen lyser upp ett litet kors i trä. En jordglob i bakgrunden.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Svenska kyrkans internationella arbete

Vi är en del av något större - hela världen. ACT Svenska kyrkan är organisationen för arbete i utvecklingsländer. Svenska kyrkan i utlandet har församlingar på omkring 31 orter runt om i världen. Vill du vara delaktig i församlingens internationella grupp?

I församlingen finns en internationell grupp. Vi vill sprida information och väcka engagemang för hela världen. Vi organiserar regelbundet insamlingar under fastetid och advents- och jultid. Tillsammans med andra organisationer görs också punktinsatser och andra insamlingar.

Vill du vara med och engagera dig? Kontakta oss!

Valda ombud

I församlingen finns valda ombud för Internationellt arbete och Svenska kyrkan i utlandet SKUT som arbetar med information och kampanjer m.m. 

Ombud Internationellt arbete  KR§4 2021-12-16
Anna Bength (S), Ingela Derkert (S)

Ombud Svenska kyrkan i utlandet SKUT  KR§5 2021-12-16
Fredrik Bernharth (S)

Svenska kyrkans internationella arbete har två ansikten - Act och SKUT. Läs mera om deras arbete och hur kan engagera dig eller ge en gåva.

Kvinnlig präst på strand med barn i bakgrunden.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Svenska kyrkan i utlandet

Svenska kyrkan i utlandet finns för dig som är turist, utbytesstudent, au-pair, arbetar utomlands eller av någon annan anledning vistas i ett annat land. Att få möjlighet att umgås och göra aktiviteter på svenska betyder mycket för många.