Foto: Simon Navarro

Vigsel

Många par vill gifta sig på Mallorca, Menorca, Ibiza eller i Barcelona. Det är fullt möjligt om ni båda är svenska medborgare.

Att gifta sig kyrkligt eller borgerligt har samma värde inför lagen, men en kyrklig vigsel består av en gudstjänst med många symboler. I Guds och vittnens närvaro lovar ni varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. 

Svenska kyrkan har vigselrätt i Spanien, vilket innebär att en vigsel med en präst från Svenska kyrkan Mallorca är lika giltig juridiskt som en vigsel i Sverige.

För att kunna vigas i Svenska kyrkan Mallorca, måste ni båda vara svenska medborgare och minst en måste vara medlem i Svenska kyrkan. Hindersprövning sker enligt svensk lag och ansökan görs hos Skatteverket. Ni behöver också en vigselblankett från Svenska kyrkan där ni bor.

Ofta sker vigslarna i kyrkan i Palma. Det finns dessutom möjlighet att vigas utomhus vid den lilla marinan utanför kyrkan. Alcanada i Alcudia norr om ön, är också en plats man kan boka direkt på bokningssidan. Om ni önskar vigsel på andra platser än dessa, bestäms detta i samråd med någon på Svenska kyrkan Mallorca.

De tider ni har att välja på är måndag-torsdag, kl. 12, 14, 16 eller 18, samt fredag, lördag och söndag enligt överenskommelse. För önskemål om vigsel på fredag, lördag eller söndag maila oss på mallorca.vigsel@svenskakyrkan.se.

En timme före vigseln träffar brudparet prästen för samtal. Ni går igenom vigseln och bekantar er med varandra. Vigslar i Alcudia/Alcanada håller vi oftast måndagar och torsdagar.    

Boka tid för vigsel här.

I Svenska kyrkan Mallorca kan ni också få en kyrklig välsignelse över ett ingånget äktenskap. En anledning kan vara att ni inte båda är svenska medborgare. Läs mer här.

Ett fint sätt att markera hur mycket man värdesätter sitt äktenskap är att förnya sina löften. Läs mer här.

För övriga frågor skicka ett mail till: mallorca.vigsel@svenskakyrkan.se  

Avgift för vigsel, löftesförnyelse och välsignelse över äktenskap

I eller vid Svenska kyrkan i Palma är avgiften för en vigsel, löftesförnyelse eller välsignelse 550€ under 2022. Kommer att höjas till 600€ från och med 1 januari 2023.

 

Någon annanstans på Mallorca är kostnaden 600€ under 2022. Kommer att höjas från 1 januari 2023 till 650€.

 

På Menorca, Ibiza eller på spanska fastlandet är avgiften för en vigsel, löftesförnyelse eller välsignelse 900€ plus resekostnader t/r för präst och assistent. Vi har örabatt 75% när vi reser.

 

Detaljerade instruktioner och villkor för betalningen skickas vid bokningen.