Foto: Simon Navarro

Vigsel

Många par vill gifta sig på Mallorca, Menorca, Ibiza eller i Barcelona. Det är fullt möjligt om ni båda är svenska medborgare. I Palma finns Svenska kyrkan, en nybyggd och mycket fin kyrka med terrass som överblickar hamn och hav.

Att gifta sig kyrkligt i Spanien är giltigt enligt svensk lag. Prästerna i Svenska kyrkan på Mallorca har juridisk vigselrätt i Spanien. Inför Gud och i vittnens närvaro får ni uttrycka er vilja att dela livet och stå vid varandras sida livet ut. Över denna vilja får ni ta emot Guds välsignelse och kraft.

Svenska kyrkan har vigselrätt i Spanien, vilket innebär att en vigsel med en präst från Svenska kyrkan Mallorca är lika giltig juridiskt som en vigsel i Sverige.

För att kunna vigas i Svenska kyrkan Mallorca, måste ni båda vara svenska medborgare och minst en måste vara medlem i Svenska kyrkan. Hindersprövning sker enligt svensk lag och ansökan görs hos Skatteverket. Ni behöver också en vigselblankett från Svenska kyrkan i församlingen där ni bor.

Ofta sker vigslarna i kyrkan i Palma eller på kyrkans fina stora terass. Det finns även möjlighet att vigas vid den lilla marinan alldeles utanför kyrkan. Efter vigseln erbjuds en skål för brudparet på kyrkans terass.

Alcanada i Alcudia norr om ön, är också en plats man kan boka direkt på bokningssidan. Om ni önskar vigsel på andra platser än dessa, bestäms detta i samråd med någon på Svenska kyrkan Mallorca.

De tider ni har att välja på är måndag-torsdag, kl. 12, 14, 16 eller 18, samt fredag, lördag och söndag enligt överenskommelse. För önskemål om vigsel på fredag, lördag eller söndag maila oss på mallorca.vigsel@svenskakyrkan.se.

En timme före vigseln träffar brudparet prästen för samtal. Ni går igenom vigseln och bekantar er med varandra. Vigslar i Alcudia/Alcanada håller vi oftast måndagar och torsdagar.    

Boka tid för vigsel här.

I Svenska kyrkan Mallorca kan ni också få en kyrklig välsignelse över ett ingånget äktenskap. En anledning att välja detta kan vara att ni inte båda är svenska medborgare. Läs mer här.

Ett fint sätt att markera hur mycket man värdesätter sitt äktenskap är att förnya sina löften. Läs mer här.

För övriga frågor skicka ett mail till: mallorca.vigsel@svenskakyrkan.se  

Avgift för vigsel, löftesförnyelse och välsignelse över äktenskap

För vigsel, välsignelse över äktenskap eller löftesförnyelse är avgifterna från  juni 2023:

  • I Kyrkolokalen eller på Kyrkans terrass i Svenska kyrkan i Palma  600€
  • I marinan utanför kyrkan i Palma 650€
  • Övriga Mallorca 800€
  • Spanska fastlandet  1300€
    + resa T/R för präst & assistent
  • Menorca & Ibiza  1300€
    + resa T/R för präst & assistent

Deljerade instruktioner och villkor för betalningen skickas vid bokningen.