170 unga ledare samlas till inspirationsdagar

Nyhet Publicerad

I helgen samlas 170 unga ledare på Strömbäcks folkhögskola, utanför Umeå. De kommer arbeta med sin roll som ledare och bland andra möta tidigare alpina världsstjärnan Anja Pärson på ämnet mod och att våga.

Den 20–22 januari är det dags för Inspirationsdagar för unga ledare, en ledarutbildning för unga personer med ledaruppgifter i Svenska kyrkans församlingar i Norrbotten och Västerbotten.

– Det är viktigt att unga ledare får mötas och delas sina erfarenheter och bli rustade i sitt uppdrag, för församlingarna i Luleå stift är de unga ledarna otroligt viktiga och betydelsefulla för arbetet med barn och unga, säger Jon Falk, stiftspedagog på Luleå stift.

Föreläsningar om mod, bibeln och Jesus

En av föreläsarna är tidigare alpina skidåkaren Anja Pärson, som utifrån sina erfarenheter som en av världens främsta idrottare kommer tala på ämnet om hur man skaffar sig den mentala styrka som krävs för att hålla världsklass.

Under dagarna kommer deltagarna också möta:

  • Nicklas From, Västerås stift: Bibeln och hur du kan arbeta med den
  • Anders Sandberg, Luleå stift: Jesus som ledare
  • Christofer Sjödin, Svenska kyrkan i Umeå: Civilkurage
  • Clara Van den Bos, Act Svenska kyrkan: Act och vad de gör

Utöver föreläsningar och workshops kommer deltagarna arbeta i basgrupper för att fördjupa sig och dela personliga erfarenheter. De kommer också kunna delta i en kort retreat.

– Framförallt ser jag fram emot att äntligen få ses och mötas igen, pandemin har påverkat denna målgrupp så det känns extra roligt att vi nu kan få genomföra detta. I programmet finns det massa saker som ska bli roligt att få vara med om som att fördjupa sig i Bibeln med Nicklas From och Anja Pärson om mod känns väldigt roligt, säger Jon Falk.

Barn och unga

Svenska kyrkans barn- och ungdomsverksamhet bedrivs i församlingarna. Ibland sker det också i samverkan med stiftet.

Konfirmander tränar på sin predikan inför konfirmationsgudstjänsten.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.