En gång om året byter biskop Hans Stiglund ut staven mot en hammare. Det gör han för att skapa priset till innebandyturneringen Biskopens buckla.
Foto: Anders Höglund

Biskopens Buckla

Biskopens Buckla är en innebandyturnering och mötesplats för unga människor. Där samlas omkring 200 ungdomar från hela Luleå stift för att tillsammans spela innebandy, umgås, sjunga och leka.

Biskopens Buckla är inte bara ett spel, utan det finns mycket mer att göra. Och kom ihåg att det viktigaste inte är att vinna utan att ha roligt!

Det ärofyllda priset som alla lagen tävlar om är Bucklan, en vacker och glamorös plåtbit som biskopen själv varje år bucklar till med en hammare.

2016 spelades Biskopens Buckla i Pajala och då vann Lycksele den åtråvärda bucklan. 2017 års "buckla" spelas i Lycksele den 24–26 februari.

Arrnagörer
Svenska Kyrkans Unga i Luleå stift är huvudarrangör med Luleå stift som medarrangör.

KAN DU TÄNKA DIG ATT VARA DOMARE?

Anmäl dig då till vår Resursbank, en kontaktlista med personer som är duktiga på olika saker och som vi kan kontakta inför ett arrangemang om vi behöver hjälp. Det kan handla om allt från att hålla en workshop eller vara en gruppledare till att spela ett instrument eller bara vara en allmän funktionär som kan hjälpa till med lite allt möjligt.

 

Här kan du läsa mer om Resursbanken och anmäla dig