Löftadalens pastorat

Prata med oss

Kontakt

Löftadalens pastorat Besöksadress: Stenviksvägen 13, 43953 ÅSA Postadress: Box 104, 43905 ÅSA Telefon: +46(340)740500 E-post till Löftadalens pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konst i S:t Lars

Löpande ställer olika konstnärer ut sin konst i S:t Lars kyrka. Här hittar du information om den aktuella konstnären.


Utställning under november till januari
Konstnär: K-G Gyllensvärd
Tecknare, Illustratör, art director och konstnär med lika stor känsla för måleri, skulptur och teckning som typografi.
I ateljen i Åsa växer nya världar fram i olika material och tekniker. Som dessa blommor och hus som kan vara hämtade ur verkligheten. Eller inte.

 

Utställning under oktober-november
Konstnär: Dan Evmark.
Dan Evmark,musiker,kompositör och arrangör visar ett urval av sina målningar under temat " MUSIC ART " i olja och akryl.
Dan har hämtat inspiration till målningarna från sitt liv som musiker och vill med bilderna förmedla känslan av musikens kraft illustrerad i färg och rörelse.


Utställning under september

Andreas Karlsson ställer ut sina bilder.
Fotografering är för mig en ventil där man själv får vara osynlig. Samtidigt gör man allt annat synligt. Det som ligger mig varmast om hjärtat när det kommer till motiv är vardagen och människor i staden. Favoritstäder är bland annat Göteborg, Warsawa och Paris.


Utställning under sommaren
Konstnär Johanna Svantesson
Johanna Svantesson har sedan 2011 drivit sitt företag Tvinkla inom konst, illustration och grafisk design. Konsten har funnits med länge och i olika former. Hon lockas framförallt av det naivistiska uttrycket och tycker om att försöka få fram en personlighet i de figurer hon gör.


Utställning under maj
Konstnär Inger Söderlund
Efter ett yrkesliv både till sjöss och på land fick jag möjlighet att på heltid på Löftadalens folkhögskola ägna mej åt textilt skapande som jag tycker så mycket om. Några av  bilderna är från förr och några är från läsåret som gått. Jag har mina rötter i Bergslagen och bor i Göteborg.

 

Utställning under april
Fotograf Mattias Hedlund

Mattias Hedlund bor med familj i Åsa, Gårda brygga och är uppväxt i Småland. Han älskar naturen och har både hummerfiske och foto som hobbies. Mattias har fotograferat sedan 1985 och ställer nu ut sina foton i S:t Lars. 
Välkommen!
Instagram: Mattias Hedlund


Utställning under mars
Utställare är deltagarna från S:t Lars Akvarellkurs

”Många var vi som startade i vår akvarellgrupp
Av olika anledningar gav några upp.
Tre av oss blev kvar och nu skapar vi i olika teknik
Vår lärare tycker att vår konst är helt unik.”
Intekterna går oavkortat till diakonin i Löftadalens pastorat. Välkommen!


Utställning under februari
Konstnär Lina Werdelin

Jag heter Lina Werdelin, är 36 år och bor i Åsa. Jag målar i akvarell. Ibland flödigt med mycket vatten där jag låter färgerna flyta in i varandra, ibland mer kontrollerat med små detaljer. Vissa av mina målningar har klara, starka färger medan andra har en mer dämpad färgskala. Jag finner mycket inspiration från naturen där jag tycker om att vistas; havet, skogen, fjället. Min förhoppning är att förmedla en känsla genom min konst. Det kan vara ro och frid, nyfikenhet eller glädje och lekfullhet.


Utställning under december

Under december säger konstnären följande om utställningen:
“Allt levande har ett språk och en förmåga att kommunicera med varandra. Att teckna växter, insekter, fåglar och andra djur är som att lära sig en ny och spännande grammatik till ett oändligt varierat språk. Hemligheten är att se och lyssna! Det blir som att tillhöra ett stort kosmiskt nätverk.”

Utställare under november
Gunilla Bergström

I mitt arbete som församlingspedagog möter jag väldigt många härliga barnfamiljer i mitt arbete, i församlingsgården vid S:t Lars i Åsa.  På min fritid söker jag därför ofta stillhet och tystnad och vandrar gärna i naturen för att samla ny kraft. Då ser jag så mycket underbart som jag gärna vill dela med mig av till flera. Därför har jag börjat fotografera en hel del, de senaste åren.
Så länge jag kan minnas, har jag tänkt i bilder. När jag fotograferar ser jag ofta sådant som kan illustrera de tankar som jag bär på och som jag då skriver ner, tillsammans med bilden. Jag fotograferar helst i gryningen eller i skymningen och fotar då landskap, skog, hav, sjö, träd och växter. Speciellt fokuserar jag på dimmor, daggdroppar, växter genomlysta av gryningsljus och ljusspeglingar i hav och sjö, m.m. Mitt i stadsbrus kan jag också finna stillhet och vila t.ex. vid några träd. Den glädjen vill jag gärna dela med mig av, på denna fotoutställning i mörka november.
Välkomna!

Utställare under oktober
Konstnär Lisbeth Lilja

Jag heter Lisbeth Lilja och varit Kungsbackabo en stor del av mitt vuxna liv , numera  bor jag i Stråvalla.
För några år sedan började jag med papir mache som ett terapiarbete, mitt uttrycksform blev till hjärtan på canvastavlor, sen har rosen kommit till, allt som en symbol för omsorg och liv.

 

Utställare under september
Konstnär Ove Ottosson

En konstskribent har jämfört Ove Ottossons konst med hans signatur - två runda stora On, runda som barnaögon som betraktar omvärlden med nyfiken blick. Hans konst inspirerar betraktaren att göra det samma.
Ove Ottossons genre är art brut, ett drivet hantverk omsorgsfullt dolt i påträngande sofistikerad naivism.
För mer info: www.oveottosson.se


Utställare under augusti

Konstnär Sophia Ivarsson:

Jag heter Sophia Ivarsson och är född 1985 och uppväxt utanför Alingsås och bor nu i Fjärås. I tre år bodde jag här i Åsa då jag gick en linje på Löftadalens folkhögskola som hette Kreativt fokus. Jag är en ombytlig konstnär, jag gillar att variera mig mycket i mina uttryck och tekniker, och jag älskar färger och tilltalas oftast av det även i andras konst. I denna utställning önskar jag få människor att förundras och fundera kring förundran och hur förundran kan berika livet. Motiven är hämtade från västkusten, en plast jag själv förundras över och trivs i.
Välkommen!


Utställare midsommar till aug

Konstnär Marie Bengtsson:

"Jag är konstnär och förskollärare från Hova i Västergötland. 2011-2012 läste jag
bild på Löftadalens folkhögskola och bodde då i Åsa ett år, då jag också höll i en teckningskurs med en barngrupp i Ölmevalla församling.
Jag varierar mig mycket i mitt skapande, både när det gäller motiv och material. Jag blandar akvarell med akryl, olja, tusch och torrpastell med mera, gärna på samma papper eller duk. Skapandet har alltid varit ett viktigt uttryckssätt för mig och de bilder jag skapar speglar alltid en del av hur mitt liv ser ut för tillfället. Varje bild är en liten berättelse."


Utställare maj till midsommar

Konstnär Matilda Jacobsson:

"Jag skapar bilder med olja där glädjen för färg spelar huvudrollen. 
Mötet mellan ljust och mörkt, varmt mot kallt och alla underbara färger där finns.  
Målat har jag gjort så länge jag kan minnas och har nu haft glädjen att göra det på heltid i Löftadalen folkhögskolas vackra lokaler. 
Motiven i mina målningar varierar då jag gillar att undersöka nya vägar. Det blir ansikten, natur och abstrakta bilder där formerna spelar mot varandra."