Sommarkvällar i Barsebäck

onsdagar i juli och augusti kl. 19.00

Vi börjar i Barsebäcks kyrka,
med en andaktsstund och därefter lyssnar vi till kvällens gäst/gäster i Barsebäcks prästgårdspark eller i kyrkan beroende på programmets utformning och väderförhållanden. Under kvällen serveras kaffe/te med bröd eller någon annan enkel förtäring.

Onsdag 17 juli
Brian Mårtensen berättar om Fasangårdens Matstudions gröna rum och deras koncept på hållbar mat och odling. Han kommer att bjuda på smakprover på deras egen ekologiska honung från bina på Fasangården. En smakbit gjord av värdens bästa livsmedel nämligen Hirs som är ett av våra alla äldsta sädesslag och också ett av det alla näringsrikaste i alla kategorier.

Onsdag 24 jul
”Nu ska vi skörda linet idag”
Familjen Jan-Greger o Märtha Persson på Höjs boställe berättar om sin verksamhet med odling och beredning av lin.

Onsdag 31 juli
”Sommarens boktips”
Johan Zillén, butikschef för Akademibokhandeln, Center Syd.
Nu är det dags igen att få lyssna till hans expertråd och recensioner. Vi får säkert också höra något intressant från bokförlagens värld – en värld som Johan har full inblick i.

Onsdag 7 augusti
”Sagolikt” Romansafton inspirerad av Elsa Beskows Sagor och målningar Nordic Light Duo:
Josefine Andersson - Mezzosopran, Daniel Beskow – Pianist

Onsdag 14 augusti
”Uti vår hage” Visavi är fyra musiker vars musikaliska utgångspunkt är den folkliga traditionen av sånger, psalmer, hymner och danser. Visavi ger sångerna ny skepnad i unika arrangemang som kombinerar jazz, folk-, kyrko- och klassisk musik.
Kom och upplev den svenska visskattens och psalmbokens älskade sånger framförda på dragspel, cello, fiol, oboe, kontrabas, piano och med flerstämmig sång. Sofia Söderberg, Linus Hjelm, Michael Björne och Sebastian Nordström.