Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns alltid en plats för dig.

Varmt välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan.

I Svenska kyrkan finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Du är välkommen oavsett vem du är. Kanske vill du engagera dig för rättvisa och en bättre värld, sjunga i kör, gå på kyrkans öppna verksamhet med ditt barn eller hitta stillhet och ro i en stressig vardag.

Det finns flera sätt att bli medlem i Svenska kyrkan

• Du kan besöka oss för att ansöka om medlemskap direkt. Vår församlingsexpedition finns på Artillerigatan 2 och har öppet helgfria vardagar kl.10-12 och 13-15.
  • Du kan fylla i formuläret nedan. När du har skickat in din ansökan kommer du att få en bekräftelse till din e-post. Vi kontrollerar att alla uppgifter stämmer och skickar en slutlig bekräftelse till din folkbokföringsadress om ditt nya medlemskap. Genom din anmälan godkänner du att dina uppgifter registreras hos Landskrona församling. Registret innehåller de personuppgifter som du själv har lämnat. Personuppgifterna används enbart i Landskrona församlings verksamhet och tas bort när du avslutar ditt medverkande i vår församling.
  • Du kan också fylla i den här blanketten för sedan posta den till vår församlingsexpedition (Box 364, 261 23 Landskrona.

Som medlem i Svenska kyrkan:

• kan du gifta dig och bli begravd i kyrkan
  • bidrar du bland annat till verksamhet för barn och unga, körer, familjerådgvning och jourhavande präst
  • är du med och stöttar samhällets mest utsatta både i Sverige och utomlands
  • bidrar du till att kyrkobyggnaderna bevaras och kulturhistoriska värden förs vidare till kommande generationer.

Barnet som medlem

Barn som döps i Svenska kyrkans ordning blir medlem i Svenska kyrkan. Vårdnadshavare kan anmäla att deras barn ska vara medlem i Svenska kyrkan även om det inte är döpt. Barn över tolv år ska själva ge sitt samtycke.
Ladda ner inträdesblankett för barn under 18 år

Personuppgifter

Personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter är Landskrona församling. Du har rätt att en gång per år kostnadsfritt få information om vilka personuppgifter som förekommer om dig i församlingens verksamhet. Om du anser att en uppgift om dig är felaktig eller missvisande bör du höra av dig på en gång. Vår expedition har öppet helgfria vardagar kl.10-12 och kl.13 - 15 och nås på telefon 0418-574 00.

All behandling av personuppgifter sker utifrån bestämmelserna om integritetsskydd i EU:s dataskyddsförordning (GDPR)

Jag vill bli medlem!

Välj en av följande alternativ

ANDRA SAKER SOM VI TROR ATT DU KAN VARA INTRESSERAD AV