Ung torsdag

Öppen mötesplats i Allhelgonakyrkan.

Ungdomskväll i Allhelgonakyrkan!

Läxläsning, fika, häng och mellanmellanmål från 16.00. Pedagoger och präster håller kyrkan öppen för alla ungdomar. Från 18.00 firar vi andakt, äter soppa tillsammans, delar dagens känsla och har ett tema för kvällen. Dessutom i höst har vi ett spännande workshop/ föreläsar -program inom kreativitet, se nedan.

Tid: Torsdagar 18.00–20.30
Start: 29 aug
Plats: Allhelgonakyrkan
Info: fred.wrangel@svenskakyrkan.se eller 073-043 97 26

Under hösten får vi besök!

Irma Schultz – Skrivarverkstad

Tre veckor, där vi första veckan startar med en workshop tillsammans med Irma. Vi gör en del praktiska och lekfulla skrivövningar för att komma igång. Det får bli vad det vill bli; poesi, prosa, sångtext...ingen förutbestämd genre eller form.

Vecka två är inte Irma på plats utan man har egen tid att fortsätta med sina texter. Kanske samarbeta med någon annan i gruppen, kanske göra musik till?

Vecka tre kommer Irma tillbaka och då finns det möjlighet att, om man vill, läsa upp något man skrivit, kanske har det blivit en låt som man vill testa på gruppen, göra fler gemensamma övningar och reflektera kring workshopen.

Cecilia Wrangel – Yrkesval baserat på den kreativa viljan

När vi gör val, baserat på glädje och medvetenhet händer något inom oss. Det blir val som ligger oss mer nära hjärtat och det som känns sant. Att ta dessa val och beslut kan ibland kännas helt omöjliga. Vi är som unga, otroligt pressade av vårt samhälles normer och idéer. Desto viktigare är det att vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt, lyssna inåt och verkligen känna efter ”Vad känns sant hos mig, vad kittlar min kreativitet, glädje och lust?”.

Efter föreläsningen samtalar vi om svårigheten att ta vissa kliv, vissa val. Om motstånden som kan dyka upp och om det verkligt fina som händer och sker när vi vågar följa vårt hjärtas väg.

Benny Haag – Valet i livet

En inspirerande kväll där samtalen efter föreläsningen kanske kommer landa i att våga ta beslut som inte alltid kommer uppskattas av omgivningen. För visst är det så att det sticker i ögonen på människor när vi bryter mönster. När vi bryter normen, normen som är osynligt accepterad i samhället men som många av oss har blivit förslavade under.

Och vad händer inom oss när vi ”går ut” – när vi lämnar den mer upptrampade stigen och väljer en annan stig? Vad får vi möta för motstånd på vägen och hur kan vi rusta oss för att våga ta klivet. Våga vara modiga och våga stå sanna i det vår magkänsla säger oss.

Anna-Carin Colin – Kraften i kreativiteten

Som skrivarpedagog och konstnär är AC minst sagt mångfacetterad när det kommer till att utrycka kreativitet, framförallt genom bild, text och visualiseringar. På vilket sätt kan du sätta färg eller ord på det som händer inom dig? Har du dolda talanger som väntar på att få uttrycka sig genom din kreativa kraft?

Vi får konkreta övningar, tips och idéer på hur vi kan närma oss vår högre potential för att komma till uttryck genom vår kreativitet. Bara ordet kreativitet kan kännas för några av oss som en jobbig prestation och som något som direkt blir ett hinder för den faktiska kreativiteten. En del av oss förknippar den endast med prestation, att få någonting att se perfekt ut, rakt ut, eller helt rätt och symmetriskt. Andra av oss ser kreativitet som något ”jag inte har” – Jag kan ju inte rita. Jag kan inte ens göra en streckgubbe.

Dessa illusioner hoppas vi kunna slå hål på tillsammans under denna workshop, allt för att släppa lös kraften i vår kreativitet.