Konfirmation i Katarina

Hållbar konfa på Södermalm – anmälan öppen nu!

Hållbar konfa på Södermalm

Hur lever vi hållbart? Det undrar vi alla, vuxna som unga. Det gäller vår jord, de mänskliga värdena och hur vi själva ska hålla i längden. Om du längtar efter en hållbar punkt i livet är du inte ensam. Tillsammans undersöker vi om den kan finnas i det vi kallar kristen tro.

Att vara med i en konfirmationsgrupp är en chans att starta om, att få ställa de stora frågorna man inte alltid pratar om, tillsammans med nya människor som inte har förutfattade meningar om en. På veckoträffar och på läger pratar vi om människans ansvar i världen, om hur vi kan påverka det som känns fel, också i våra egna liv. Du får uttrycka dig utan att bli avbruten eller bedömd, och vi hjälps åt, med allt från andakter till disk. Du kommer få använda dina tankar, känslor och händer - och du kommer få minnen för livet.

Som tidigast konfirmeras man när man går i åttan, men vi välkomnar även äldre ungdomar.

Vi har valt bort att göra utlandsresor av miljöskäl. De största upplevelserna finns närmare än vi tror! Välkommen till en hållbar konfa!

Alternativ söndag

Start 20 september 2020, halvdag 1-2 ggr/månaden i Allhelgonakyrkan. Läger i Gnesta under höstlovet, 24-28 oktober + en helg under våren, prel. datum 7-9 maj. Konfirmation pingstdagen 30 maj 2021. Sista anmälningsdag 18 september.

Alternativ torsdag

Start 5 november 2020, varje torsdag kl 17-20 i Allhelgonakyrkan. Läger under påsklovet, prel. datum 6-11 mars. Konfirmation 25 april 2021. Sista anmälningsdag 1 november.

Kontakt och mer information

johanna.olofsson@svenskakyrkan.se, 0702 - 84 38 31