Katarinaträffen

Gemenskap, musik, humor och poesi för oss som har tid över på dagen.

Gemenskap, musik & humor

Välkommen till en paus i vardagen och möjlighet att träffa nya vänner. Cafét är öppet och erbjuder kaffe och bakverk. Vi inleder stunden tillsammans med en andakt.

Välkommen på torsdagseftermiddagar mellan 14.00–15.15 till Högbergssalen på Högbergsgatan 15A. Fri entré.

Vill du ha mer info om Katarinaträffen, maarit.gauffin@svenskakyrkan.se

Vårens program: katarinaträffen

TOR 6 FEB
Kathrine Thursday Blues
The Dogs – Max Schultz, gitarr och sång, och Benke Skogholt, gitarr och sång, spelar “febraribluesen” ur oss på årets första Katarinaträff! Blues, gospel, soul, country och en gnutta jazz.

TOR 20 FEB
Raderade kvinnor
En historielektion och konsert i ett. Om fantastiska kvinnor som du inte fick läsa om i skolan. Av och med Tina Wilhelms- son, visartist med magister i politik. Tina använder visor och ett engagerande scen- språk som medel. Med allvar, humor och ironi speglar hon träffsäkert vårt samtid.

TOR 5 MARS
Kor, kvinnor och konst
Lena Willemark är sångerska, riksspel- man, kompositör och hedersdoktor. Hon har famnat traditionen och nutiden på ett unikt sätt och har med sina visioner och musikaliska språk stakat ut nya vägar i folkmusikvärlden.

TOR 19 MARS
Musikens hjärtslag
Elever från musikskolan Lilla Akademin gästar och musicerar på Katarinaträffen. Hjärtevärmande musik framförd av den nya generationens uppväxande musiker.

TOR 2 APRIL
Hungriga hjärtan – Springsteen på svenska
Göteborgstrion My Quiet Companion gör tolkningar av Bruce Springsteens låtskatt blandat med personliga betraktelser kring vår kärlekshunger, kombinerat med en befriande portion humor. Tidlösa hits som ni aldrig hört dem förr. Henrik Cederblom, gitarr och sång, Sofia Ekberg, gitarr och sång, och Patrick Rydman, gitarr och sång.

TOR 16 APRIL
Jan Winter – Livsöden och livsmusik
Musiker, journalist och författare. Senaste verket Dieters bok berättar om hur Jans pappa kom till Sverige våren 1939 och räddades av Erik och Karin Bergman, Ingmars föräldrar. Det blir ovanlig musik på ovanliga instrument och historier om allt från Bergman till Bellman.