Katarinaträffen

Gemenskap, musik, humor och poesi för oss som är lediga på dagtid.

Gemenskap, musik och humor för oss som är lediga på dagtid – en paus i vardagen och möjlighet att träffa nya vänner. Cafét är öppet och erbjuder kaffe och bakverk. Vi inleder stunden tillsammans med en andakt.

Välkommen på torsdagseftermiddagar mellan 14.00–15.15 till Högbergssalen på Högbergsgatan 15A. Fri entré.

Vill du ha mer info om Katarinaträffen, maarit.gauffin@svenskakyrkan.se

HÖSTENS program

TOR 26 SEP, 14.00, HÖGBERGSSALEN
Erik Söderlind tolkar McCartney
Gitarristen Erik Söderlinds tolkning av Paul McCartneys låtskatt har mötts av lovord och hyllningar från både kritiker och publik. Vackra och personliga soloarrangemang öppnar nya dörrar till eviga klassiker som Yesterday och Let It Be.

TOR 10 OKT, 14.00, HÖGBERGSSALEN
Emma ”Elmer” Eriksson: Munspel och poesi
En härlig blandning av folkmusik och egenskriven poesi. En lite bortglömd tradition med det lilla, men tonstarka munspelet, en pärla bland folkmusikinstrument.

TOR 24 OKT, 14.00, HÖGBERGSSALEN
Anki Möller: Kärlek och rötter
Poetisk livsberättelse om en dotters frigörelse och försoning med pappa, borstbindarsonen från Österlen. Om att våga leva sin dröm. Sånger av bland andra Barbro Hörberg, Zarah Leander och Lars Forssell.

TOR 7 NOV, 14.00, HÖGBERGSSALEN
Maja Frydén: Den enda stunden
Arior, romanser och poesi för sopran och piano av bland andra Sibelius, Mozart, Peterson-Berger, Allan Edwall och Bodil Malmsten. Maja Frydén, sång och Lars Andersson, piano.

TOR 21 NOV, 14.00, HÖGBERGSSALEN
Blå gubbar: Bara om min älskade väntar
Gruppen Blå Gubbar tolkar kända och okända sånger av nobelpristagaren Bob Dylan. Kjell Lööw, sång, gitarr och munspel, Sten Fläder, sologitarr, Christer Bjernelind, bas, Sven Philip, trummor och Magnus Rydh, piano.

TOR 5 DEC, 14.00, HÖGBERGSSALEN
WoJa: Världsmusik som berör
World Jazz! WoJa spelar favoritlåtar från olika delar av världen med jazzigt sväng. Den tunisiska, judiska basisten Michel Bismut har gjort några låtar som bandet gillar alldeles särskilt. WoJa är Lauri Antila på bas, Peter Bothén på klarinetter och saxofon samt dragspelsvirituosen Tuulikki Bartosik.