Katarinaträffen

Gemenskap, musik, humor och poesi för oss som har tid över på dagen.

Katarinaträffen: Gemenskap, musik & humor

Välkommen till en paus i vardagen och möjlighet att träffa nya vänner. Cafét är öppet och erbjuder kaffe och bakverk. Vi inleder stunden tillsammans med en andakt.

Vi träffas på torsdagseftermiddagar mellan 14.00–15.15 i Högbergssalen på Högbergsgatan 15A. Fri entré.

Hösten 2023 program: Katarinaträffen 

Tor 28 sep 14.00, Högbergssalen 
Fyrtio år med Katarinaträffen 
Maarit Gauffin, diakon i Katarina församling, spisar plattor och berättar highlights från 40 år med Katarinaträffen! Fri entré. 

Tor 12 okt, 14.00, Högbergssalen
Ronnie Gardiner trio, Let there be love  
Den amerikanske trumslagaren Ronnie Gardiner, som spelat med de största inom jazzen, tänker framföra musik som skapar kärlek, ljus och glädje. Tillsammans med Olle Ejerstam, piano och sång, Hasse Larsson bas och sång. Fri entré. 

Tor 23 okt, 14.00, Högbergssalen
Anna Gréta, Skandinavisk jazz
Pianisten och sångerskan Anna Gréta har på kort tid etablerat sig som en de mest spännande profilerna på den svenska och internationella jazzscenen. I sin personligt färgade musik korsar hon inslag från jazz och pop med nordisk folkmusik som vittnar om hennes isländska rötter. Fri entré.

Tor 9 nov, 14.00, Högbergssalen
Författarmöte med Niklas Rådström
Niklas Rådström läser ur sin roman baserad på de bibliska berättelserna, Boken, och berättar om arbetet tillsammans med tonsättaren Sven-David Sandström på operan Livets bok, som bygger på samma berättelse. Fri entré.

Tors 23 nov, 14.00, Högbergssalen
Jenny Almsenius sjunger Povel Ramel
Jenny som är aktuell med albumet, “Medan natten sänker sin sammet”, framför Povel Ramels sånger med en stor dos charm, humor och färg och med ett munspel ständigt redo i fickan. Tillsammans med Daniel Tilling på piano. Fri entré.

Tor 7 dec, 14.00, Högbergssalen
Filip Jers, att andas musik
Filip Jers andas fram musik på sina munspel. Ett till synes litet instrument bjuder på en färgstark palett av klanger, melodier och rytmer. Fri entré.