Katarinaträffen

Gemenskap, musik, humor och poesi för oss som är lediga på dagtid.

Gemenskap, musik och humor för oss som är lediga på dagtid – en paus i vardagen och möjlighet att träffa nya vänner. Cafét är öppet och erbjuder kaffe och bakverk. Vi inleder stunden tillsammans med en andakt.

Välkommen på torsdagseftermiddagar mellan 14.00–15.15 till Högbergssalen på Högbergsgatan 15A. Fri entré.

Vill du ha mer info om Katarinaträffen, maarit.gauffin@svenskakyrkan.se

vårens program

TOR 14 FEB, 14.00, HÖGBERGSSALEN
Bernt Törnblom: Jag blir glad
Trubaduren Bernt Törnblom sjunger visor och berättar anekdoter.

TOR 28 FEB, 14.00, HÖGBERGSSALEN
Ferlin i mitt hjärta
S:t Lukas Seniorkör, Anders Emilsson diri- gent/piano, Mikael Emilsson bas

TOR 14 MARS, 14.00, HÖGBERGSSALEN
Över Atlanten och tillbaka
Med rötterna i den amerikanska folkmu- siken tar Koch och Strömquist dig på en musikalisk resa över Atlanten och tillbaka med banjons och gitarrens röster. Jens Koch på banjo och Peter Strömqvist på mandolin.

TOR 28 MARS, 14.00, HÖGBERGSSALEN
Bingsjö, ballader och blåtoner
Folkmusikduon VegaNika med ett tätt och drivet samspel som tilltalar såväl inbitna folkmusiker som popsnören och barock- entusiaster. Vega Nordkvist, fiol och sång, och Annika Hammer, sång och piano.

TOR 11 APRIL, 14.00, HÖGBERGSSALEN
Stockholms Psalmodikongrupp En Sträng
Stockholms Psalmodikongrupp En Sträng med mottot Vi spelar, ni sjunger under ledning av Tommy Karlsson berättar den fantastiska historien om 1800-talets van- ligaste instrument. Medverkande: Tommy Karlsson, Benn Roos, Elisabet Jönsson, Fredrik van der Lanchen, Jane Jansson och Birgitta Pincott.

25 APRIL, 14.00, HÖGBERGSSALEN
Trion Klez is More
Klez is More består av tre erfarna musiker inom klezmer (judisk-östeuropeisk festmu- sik), jazz och pop som sammanstrålat i en ny konstellation. Spelglädje och sväng står som alltid i fokus i denna härliga musik.” Martin Rosengart, klarinett, Miriam Ol- denburg, dragspel, och Bobby Ringström, kontrabas.