Other languages with Google Translate

Nedan finner du lediga tjänster i Kärna församling

Fritidsledare med konfirmand- och ungdomsinriktning

Kärna församling ligger väster om Linköping i Malmslätts samhälle med omnejd. I församlingen finns de tre kyrkorna Kärna, Kaga och Ledberg samt församlingsgården i Kärna där merparten av församlingens verksamhet bedrivs.

Vi vill ligga i framkant och satsa på arbetet med konfirmander och ungdomar utifrån ledorden "sedd, bekräftad och tagen i anspråk". Vill du vara med och göra skillnad tillsammans?

Tjänsten har huvudfokus på konfirmand- och ungdomsverksamheten men innehåller också arbete inom barn & familj, främst skolbarnsverksamhet.

Arbetsuppgifter:

• Pedagogisk resurs i konfirmandundervisning, lägerverksamhet och resor (planering och genomförande)

• Ansvara för ungdomsgruppen och för en välkomnande miljö för ungdomar i församlingsgården.

• Ansvara för att rekrytera, utbilda och inspirera unga ledare

• Medverka i utvecklingen av församlingens konfirmand- och ungdomsarbete tillsammans med övriga i teamet.

• Medverka i skolbarnsverksamhet för låg- och mellanstadieåldrarna.

• Medverka i gudstjänster och gemensamma satsningar i arbetslaget.

Vi söker dig som:

• Tycker om att ha roligt i arbetet

• Brinner för arbete med barn och ungdomar

• Vill tala om kristen tro och liv utifrån vår tid och pröva nya arenor att nå ut

• Är intresserad av värdegrunds- och livsfrågor för ungdomar

• Är social, samarbetsinriktad och flexibel, ser och bryr dig om människor

• Skapar engagemang och kan delegera ansvar till frivilliga/unga ledare.

• Har en god struktur, planering och framförhållning i ditt arbete.

• Är intresserad av samverkan med skola/föreningar.

• Vill hålla i projektsatsningar och ta eget ansvar.

• Har förankring i Svenska kyrkan och delar dess värdegrund

Kvalifikationer för tjänsten:

Vi önskar att du är utbildad fritidsledare eller har annan pedagogisk utbildning med erfarenhet av arbete bland barn och/eller ungdomar som är relevant för arbetsuppgifterna. Tidigare erfarenhet av liknande arbete i Svenska kyrkan är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Viss möjlighet att forma tjänsten utifrån den sökandes kompetens finns.

Vi erbjuder ett trevligt och ambitiöst arbetslag, bra friskvårdsförmåner samt nyrenoverade samlings- och verksamhetslokaler i Kärna församlingsgård, endast 7 km från Linköpings centrum.

Arbetet innebär delvis kvälls- och helgarbete. Tillträde augusti/september 2019 eller enligt överenskommelse. Tjänsten är på 100%.

Upplysningar om tjänsten lämnas av kyrkoherde Carl Jyllermark på tel. 013-23 05 52 eller e-post carl.jyllermark@svenskakyrkan.se .

Sista ansökningsdag: 2019-05-23. Maila din ansökan med personligt brev och CV till: karna.forsamling@svenskakyrkan.se

Intervjuer kan ske löpande.

Ladda ner som pdf

*Vi undanber oss kontakt med annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster i samband med denna rekrytering.