Norrstrands kyrka och klocktorn i solsken.

Norrstrandskyrkan

Här hittar du café, sopplunch, regnbågsmässor, körer, gudstjänster och engagerade människor. Här finns plats för dig också.

Sommar i Karlstads pastorat 2022

Välkommen till kyrkorna i sommar. Fika, klättra i torn, gå på vandring, lek med barn och mycket mer. I år får vi också lov att mötas igen på de populära sommarkvällarna i nästan alla kyrkor i pastoratet.

Vi ber tillsammans för fred.

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Pilgrimsvandringar

Att vandra tillsammans under tystnad, ibland få stanna till och få ett ord till sig eller dela en tanke med någon det ger en möjlighet att komma nära naturen, Gud, sig själv och andra. När du förflyttar din kropp sker också något med ditt inre. Ingen föranmälan. Vi vandrar i alla väder. Välkommen på vandring i sensommaren och höst!

TEMA-promenader på Norrstrand

Välkommen på onsdagspromenader kl. 11 går vi tillsammans och har varje gång olika teman att sysselsätta oss med. Välkommen!

En låda tepåsar står bredvid några muggar med Svenska kyrkans emblem.

Café Titt-in, Norrstrandskyrkan

Välkommen att komma förbi och ta en fika och läs dagens tidning! Varje onsdag och torsdag kl. 11-14

Lunchmusik och soppa i Norrstrandskyrkan

Tisdagar kl 12.00. Börjar med ett musikprogram i kyrkan, därefter äter vi soppa tillsammans i Mariasalen.

Öppen förskola, Norrstrand

Tisdagar 13.30-15.30. För barn 0-6 år i sällskap av vuxen. Varmt välkommen!

Skattkistan - gratis kläder

OBS! Just nu har vi INLÄMNINGSSTOPP! OBS! Vi tar emot kläder igen - och då är det höstkläder och -skor som gäller, när vi öppnar igen efter sommaren den 17 augusti. Öppet för hämtning av kläder som vanligt tisdag och torsdag kl 11.00-14.00 fram t.om 14/6. Till Skattkistan i Karlstad är alla varmt välkomna för att hämta kläder när det fattas hemma i garderoben och pengarna tryter. Det finns skor, tröjor, byxor, vantar, mössor, stövlar, klänningar, lite leksaker och mycket annat som kan behövas. Och det är alltid gratis. På facebooksidan hittar du löpande information.

#konfakarlstad 22/23

Ett år med konfa! Nya insikter. Nya kompisar. Nya åsikter och upplevelser. Vi pratar om livet och utmaningarna, kärleken och engagemanget, Gud, dig själv och världen. Häng med på ett härligt konfaår!

Norrstrands kyrka och klocktorn i solsken.

Om Norrstrandskyrkan

Nära E18 på Norrstrand ligger kyrkan som är ett av Karlstads landmärken. Den har ett vackert kyrkorum och två församlingssalar i anslutning till kyrkorummet.

Kors av glas i Kronoparkskyrkan.

Norrstrands församling

Välkommen till den östra delen av Karlstads tätort. Fyra kyrkor och många engagerade människor.

Kontakt Norrstrands kyrka

Tel: 054-14 14 00, e-post:karlstads.pastorat@svenskakyrkan.se Besöksadress: Drottning Kristinas väg 7, 654 63 Karlstad Församlingens expedition hjälper dig med bokning, information och kontakt med medarbetare.