Välkommen att låna en dopklänning: Välj mellan Nyponros, Äppelblom och Stjärnhimmel

I samband med dop i Kalmar slottskyrka har du möjlighet att låna en dopklänning.

Det finns fyra klänningar att välja på:
”Nyponros” i siden med applikationer, med hätta, passar för barn ca 3-5 månader, kemtvättas

”Äppelblom” i linne med spets, med hätta, passar för barn ca 3-5 månader, kemtvättas.

Det finns även ett par tossor att låna.

Stjärnhimmel Bild: Anke Decker

”Stjärnhimmel” i linne med guldbroderi, passar för barn 6-9 månader, kemtvättas.

Dessa klänningar är sydda av Birgitta Franzén, Kalmar och köptes in av Kalmar slottskyrka sommaren 2018 för kollektmedel.

Det finns även en vanlig dopklänning i polyester. Ej bild.

För bokning vänligen kontakta S:t Johanneskyrkans vaktmästare:
Sonja Andersson 0480-421473 sonja.a.andersson@svenskakyrkan.se eller Catrine Svanström 0480-421475 catrine.svanström@svenskakyrkan.se.
Klänningarna hämtas och lämnas efter överenskommelse i
S:t Johannes kyrka, Hanellsgatan 5, 39244 Kalmar.

Det är kostnadsfritt att låna klänningarna men de ska vara fina igen de återlämnas. Vid behov ska de kemtvättas innan återlämning.

Läs mer i foldern- öppnas som pdf.

Nyponros Bild: Anke Decker
Äppelblom Bild: Anke Decker