Här kommer Lucia!

Barn, ungdomar och vuxna i Kalmar pastorat bjuder på luciasånger och luciadrama på flera platser. Hitta den luciahögtid som passar dig bäst!

Luciakröning -- Kalmarbygdens lucia
8 december 18.00
Kröningen av Kalmarbygdens lucia sker i samarbete mellan Rädda Barnen, Barometern och Kalmar domkyrkoförsamling. Kyrkans Ungdom framför ett luciaspel, och Kalmarbygdens lucia med följe sjunger tillsammans med domkyrkoförsamlingens ungdomskör Vox Beata.

Medverkande:
Kalmarbygdens lucia med följe
Vox Beata
Kyrkans Ungdom, ledare: Anita Karlsson
Kristina Strandklo, präst
Jan H Börjesson och Karin Skullered, dirigenter
Representanter från Rädda Barnen och Barometern

Entré: 50 kronor -- biljetter säljs i förväg hos Barometern och dessutom vid dörren med start en timme före konserten

Mod att vara ljus -- luciamässa i Två Systrars Kapell
onsdag 11 december 18.30
Konfirmanderna och Cantus Sororum bjuder på ett dramatiskt och vackert luciaprogram i vardagsmässan. Efteråt blir det lussefika för alla som vill!

Barnens luciahögtid i Kalmar domkyrka
fredag 13 december 18.00
En kör med barn från hela Kalmar har övat sedan mitten av november och sjunger sina sånger för alla som vill lyssna -- andra barn, föräldrar, mor- och farföräldrar och andra.
Fri entré!

Luciamässa med invigning av den nya julkrubban i S:t Johannes kyrka
söndag 15 december 10.00
S:t Johannes församling har fått en ny julkrubba nu under hösten, och den invigs i söndagsmässan. Alla församlingens barngrupper medverkar med luciasånger.