Konfirmation 2020/2021 - dags att anmäla sig!

Konfirmation

...Vad är meningen med livet? Vem är jag och vem vill jag vara? Vem är Jesus? Vad händer när man dör? Du är inte ensam om att fundera över livet! Konfirmation handlar bland annat om att diskutera små och stora frågor tillsammans med andra i din egen ålder. Du som går minst i åttonde klass kan bli konfirmand i Svenska kyrkan i Järna och Vårdinge. Du har nu livets chans att träffa nya kompisar, ha kul och prata om livets stora frågor. Ta chansen att testa kyrkan och tron – du kommer inte att ångra dig tror vi. Hoppas vi ses!

LAILA LARSSON, vikarierande församlingspedagog
HAMPUS FRID, präst

Månadskonfa

Plats: Församlingshemmet, Kyrkvägen 10, Järna.
Start: 6 september 2020 (upptakt). Hit kan du komma för att anmäla dig och få mer information.
Tid: En söndag i månaden, klockan 11.00–16.30.
Läger: Augusti 2021.
Konfirmation: Augusti 2021.
Avgift: Gratis.

Vi träffas en söndag varje månad i församlingshemmet i Järna. Under året får vi tid att ses och lära känna varandra och prata om livet, känslor, döden, tankar, Gud, glädje och allt annat som du funderar på. Häng med oss på konfirmation och få ett minne för livet!

Veckokonfa

Plats: Församlingshemmet, Kyrkvägen 10, Järna.
Start: 6 september 2019 (upptakt). Hit kan du komma för att anmäla dig och för att få mer information.
Tid: Varje tisdag klockan 16.30-18.30.
Läger: Augusti 2021.
Konfirmation: Augusti 2021.
Avgift: Gratis.

Träffas du hellre ofta, men kortare tid? Veckokonfan träffas varje tisdag i församlingshemmet i Järna. Under året får vi tid att ses och lära känna varandra och prata om livet, känslor, döden, tankar, Gud, glädje och allt annat som du funderar på. Häng med oss på konfirmation och få ett minne för livet!

Funkiskonfa

I år blir det även konfirmationsläsning för ungdomar med särskilda behov. Kontakta Laila Larsson för mer information.

Anmäl dig senast 20 september!

Att anmäla sig till konfirmationen är enkelt! Fyll bara i formuläret nedan, eller kontakta Laila Larsson senast 20 september:

MAIL: laila.larsson@svenskakyrkan.se
TELEFON: 076-147 48 05
SNIGELPOST: Järna-Vårdinge pastorat, Kyrkvägen 10, 153 32 Järna

Konfirmand

Val av konfagrupp

Vårdnadshavare:

4 frågor om konfa!

1. Måste jag tro på Gud för att få konfirmera mig?
 – Nej! Men det är bra om du är nyfiken och är beredd på att lära dig mer om Gud, Jesus och kristen tro.

2. Måste jag vara döpt för att få konfirmera mig?
 – Att konfirmera sig betyder att man bekräftar sitt dop. Därför behöver man vara döpt för att få konfirmera sig. Om du inte är döpt under konfirmationens början kommer du att kunna få döpa dig under året.

3. Vad är konfirmationsgudstjänst för något egentligen?
 – Konfirmandtiden avslutas med en konfirmationsgudstjänst. Då får du tillfälle att visa din familj vad du och dina kompisar lärt er under konfirmandtiden.

4. Vad gör man under konfirmand­tiden?
 – Det blir många samtal om livet, döden, kristen tro, kompisar, kärlek och mycket annat. Drama, musik, lek, andakt, skapande och fika kan vara sätt att förstå sig själv, andra och Gud bättre!

Fortfarande frågor?

Läs mer om konfirmation här!

Laila Larsson

Svenska kyrkan i Järna och Vårdinge