Konfirmation 2022/2023

Anmälan är öppen! Konfirmation 2022/2023 för alla som är födda 2008.

Till hösten 2022 startar konfirmation 2022/2023. Den riktar sig till dig som går i årskurs 8 och är född 2008 (men även dig som går i årskurs 8 och är yngre). Du som är född 2007 och inte är konfirmerad kan också anmäla dig.

Anmälan är öppen. Anmäl dig via formuläret nedan eller genom att maila Annelie Wagnefors (åter från semester 22 augusti). Denna information behöver vi: Konfirmandens namn, adress, personnummer, telefon samt val av konfirmandgrupp. Vi behöver även två vårdnadshavares namn, adress, personnummer och telefon. Se kontaktuppgifter längst ned på sidan.

Anmälan senast 16 september.

Kontakta oss om du är äldre och vill konfirmera dig.

Fredagskonfa

Plats: Församlingshemmet, Kyrkvägen 10, Järna.
Start: 18 september kl 11.00 i Överjärna kyrka.
Tid: En fredag varje månad, klockan 18.00-22.00
Läger: Augusti, vecka 32, 2023.
Konfirmation: 19-20 augusti 2023.
Avgift: Gratis.

Vi träffas en fredagskväll varje månad i församlingshemmet i Järna. Under året får vi tid att ses och lära känna varandra och prata om livet, känslor, döden, tankar, Gud, glädje och allt annat som du funderar på. Häng med oss på konfirmation och få ett minne för livet!

Tisdagskonfa

Plats: Församlingshemmet, Kyrkvägen 10, Järna.
Start: 18 september kl 11.00 i Överjärna kyrka.
Tid: Varje tisdag klockan 16.00-17.30
Läger: Augusti, vecka 32, 2023.
Konfirmation: 19-20 augusti 2022.
Avgift: Gratis.

Träffas du hellre ofta, men kortare tid? Veckokonfan träffas varje tisdag i församlingshemmet i Järna. Under året får vi tid att ses och lära känna varandra och prata om livet, känslor, döden, tankar, Gud, glädje och allt annat som du funderar på. Häng med oss på konfirmation och få ett minne för livet!

Vad är meningen med livet? Vem är jag och vem vill jag vara? Vad händer när man dör? Du är inte ensam om att fundera över livet! Konfirmation handlar bland annat om att diskutera små och stora frågor tillsammans med andra i din egen ålder. Du som är född 2007 eller tidigare kan nu bli konfirmand i Svenska kyrkan i Järna och Vårdinge. Du har nu livets chans att träffa nya kompisar, ha kul och prata om livets stora frågor. Ta chansen att testa kyrkan och tron. Hoppas vi ses!

Annelie Wagnefors, konfirmandansvarig
Mail: annelie.wagnefors@svenskakyrkan.se

ANMÄLAN TILL KONFIRMATION

Val av konfirmandgrupp

Foto: Ateljé Schulte
På konfirmationsläger sommaren 2022. Foto: Annelie Wagnefors

4 frågor om konfa!

1. Måste jag tro på Gud för att få konfirmera mig?
 – Nej! Men det är bra om du är nyfiken och är beredd på att lära dig mer om Gud, Jesus och kristen tro.

2. Måste jag vara döpt för att få konfirmera mig?
 – Att konfirmera sig betyder att man bekräftar sitt dop. Därför behöver man vara döpt för att få konfirmera sig. Om du inte är döpt under konfirmationens början kommer du att kunna få döpa dig under året.

3. Vad är konfirmationsgudstjänst för något egentligen?
 – Konfirmandtiden avslutas med en konfirmationsgudstjänst. Då får du tillfälle att visa din familj vad du och dina kompisar lärt er under konfirmandtiden.

4. Vad gör man under konfirmand­tiden?
 – Det blir många samtal om livet, döden, kristen tro, kompisar, kärlek och mycket annat. Drama, musik, lek, andakt, skapande och fika kan vara sätt att förstå sig själv, andra och Gud bättre!

Fortfarande frågor?

Läs mer om konfirmation här!