Konfirmation

Konfirmation 2020/2021 är igång och går inte att anmäla sig till. Vill du anmäla dig till annat tillfälle, eller har du frågor om konfirmation? Kontakta Annelie Wagnefors! Du kan konfirmera dig även som vuxen.

Månadskonfa

Plats: Församlingshemmet, Kyrkvägen 10, Järna.
Start: 25 oktober 2020 kl 11.00 i Överjärna kyrka.
Tid: En söndag i månaden, klockan 11.00–16.30.
Läger: Augusti 2021.
Konfirmation: Augusti 2021.
Avgift: Gratis.

Vi träffas en söndag varje månad i församlingshemmet i Järna. Under året får vi tid att ses och lära känna varandra och prata om livet, känslor, döden, tankar, Gud, glädje och allt annat som du funderar på. Häng med oss på konfirmation och få ett minne för livet!

Veckokonfa

Plats: Församlingshemmet, Kyrkvägen 10, Järna.
Start: 29 september 2020 kl 16.30 i församlingshemmet, Järna
Tid: Varje tisdag klockan 16.30-18.30.
Läger: Augusti 2021.
Konfirmation: Augusti 2021.
Avgift: Gratis.

Träffas du hellre ofta, men kortare tid? Veckokonfan träffas varje tisdag i församlingshemmet i Järna. Under året får vi tid att ses och lära känna varandra och prata om livet, känslor, döden, tankar, Gud, glädje och allt annat som du funderar på. Häng med oss på konfirmation och få ett minne för livet!

Funkiskonfa

PLATS: Församlingshemmet, Kyrkvägen 10, Järna
START: Oktober 2020 (mer info kommer)
TID: Onsdagar 17.00–18.30
KONFIRMATION: Maj 2021
AVGIFT: Gratis
ANMÄLAN: Senast 20 september 2020

I år blir det även konfirmationsläsning för ungdomar med särskilda behov. Oavsett begränsningar i tal, språk eller rörelseförmåga – här finns pedagogiken, strukturen och erfarenheten som möjliggör till gemenskap, livets djupaste allvar och stor glädje. Vi sjunger, dramatiserar och känner oss fram tillsammans med konfirmanden. Fokus ligger på att skapa trygghet och igenkänning så att alla blir lyssnade till, blir sedda och känner att de lyckas. Konfirmationen äger rum i maj 2021.

I augusti 2020 skickade vi ut en informationsbroschyr om konfirmationen 2020/2021 till alla som är födda 2006. Den finns även att läsa och ladda ned här!

4 frågor om konfa!

1. Måste jag tro på Gud för att få konfirmera mig?
 – Nej! Men det är bra om du är nyfiken och är beredd på att lära dig mer om Gud, Jesus och kristen tro.

2. Måste jag vara döpt för att få konfirmera mig?
 – Att konfirmera sig betyder att man bekräftar sitt dop. Därför behöver man vara döpt för att få konfirmera sig. Om du inte är döpt under konfirmationens början kommer du att kunna få döpa dig under året.

3. Vad är konfirmationsgudstjänst för något egentligen?
 – Konfirmandtiden avslutas med en konfirmationsgudstjänst. Då får du tillfälle att visa din familj vad du och dina kompisar lärt er under konfirmandtiden.

4. Vad gör man under konfirmand­tiden?
 – Det blir många samtal om livet, döden, kristen tro, kompisar, kärlek och mycket annat. Drama, musik, lek, andakt, skapande och fika kan vara sätt att förstå sig själv, andra och Gud bättre!

Fortfarande frågor?

Läs mer om konfirmation här!

Annelie Wagnefors

Svenska kyrkan i Järna och Vårdinge