Gudstjänst

Söndagen är den stora gudstjänstdagen. Den ses i kyrkan som den första dagen på veckan, eftersom det var på skapelsens första dag som Gud gjorde mörker till ljus.

Gudstjänster i pastoratet

I pastoratet firar vi gudstjänst varje söndag i en eller flera av våra kyrkor vanligen klockan 11.00. Se kalendariet nedan för aktuell söndag.

Vid några tillfällen per termin firar vi även andra mässor som annonseras i församlingsbladet och i våra ÖSP-annonser. Håll utkik!

Regelbundna kvällsmässor sker i Överjärna kyrka på tisdagar klockan 18.00.

VECKOMÄSSA

Tisdagar 18.00
Överjärna kyrka
En kortare mässa på cirka 30 minuter. Vi firar nattvard tillsammans. Efteråt inbjuds till samtal i sakristian.

Vad är gudstjänst?

Mitt i livets glädjeämnen och sorger, förtvivlan och hopp samlas vi till gudstjänst. Förhoppningen är att söndagens gudstjänst ska ge besökarna ny energi för att orka med den stundande veckan med allt vad den innehåller.

Varje människa kan möta Gud när som helst och hur som helst i sin ensamhet. Men det finns en kraft i att möta Gud tillsammans. Vi befinner oss i olika skeden i vår tro,  och växer på olika sätt, och vi behöver varandra för att förstå och inspireras. Vi får sjunga, lyssna, läsa trosbekännelsen och be tillsammans.

Präster

Hampus Frid