Foto: Stefan Christophs

Gudstjänster

Äntligen kan vi börja ha vanliga gudstjänster igen! Se kalendern här på hemsidan för kyrka och tid. Öppen kyrka på helgerna är avslutade från 1 juni. Vi fortsätter med digitala helgsmål hela sommaren.

Gudstjänster

Varje lördag 11.00/18.00
Se aktuell kyrka och tid i vårt kalendarie på hemsidan

Äntligen kan vi börja ha vanliga gudstjänster igen! Från och med den 1 juni ändras restriktionerna i samhället vilket gör att vi åter kan hålla gudstjänst i våra kyrkor. Max antal i kyrkorna är 50 sittande personer. Se hela predikoturen i vår kalender på hemsidan här på denna sida samt i annonserna på fredagar i Länstidningen. Vi ses!

OBS: Från och med juni månad har vi inte längre öppen kyrka som vi har haft under pandemin. I stället har vi gudstjänst varje söndag i någon av våra kyrkor, se mer information nedan.

digitala helgsmål

Varje lördag

Varje vecka kommer ett nytt klipp med helgsmål. Du behöver inget konto för att se ­filmerna på ­YouTube. Du kan söka efter www.youtube.com i din skärmläsare och sedan där söka efter Svenska kyrkan Järna och Vårdinge så finner du vår spellista.

Vad är gudstjänst?

Mitt i livets glädjeämnen och sorger, förtvivlan och hopp samlas vi till gudstjänst. Förhoppningen är att söndagens gudstjänst ska ge besökarna ny energi för att orka med den stundande veckan med allt vad den innehåller.

Varje människa kan möta Gud när som helst och hur som helst i sin ensamhet. Men det finns en kraft i att möta Gud tillsammans. Vi befinner oss i olika skeden i vår tro,  och växer på olika sätt, och vi behöver varandra för att förstå och inspireras. Vi får sjunga, lyssna, läsa trosbekännelsen och be tillsammans.

Präster

Matts Sandström