Järfälla församling

Järfälla församling Besöksadress: Vasavägen 25, 17756 Järfälla Postadress: Box 139, 17723 Järfälla Telefon: +46(8)58021800 E-post till Järfälla församling Webbplats

Vigsel

Att vigas är att välja varandra, inför oss själva, varandra och hela världen. Fira dagen i all enkelhet eller med pompa och ståt!

Boka vigsel

Vigselakten äger rum under en särskild vigselgudstjänst. Ni är själva med och utformar gudstjänsten under ett vigselsamtal med den präst som förrättar vigseln. Prästen kommer att kontakta er för att boka in samtalet i god tid.

Du bokar in en tid för vigseln genom att ringa eller maila församlingsexpeditionen (se faktaruta).

Boka i tid!

Om det är viktigt för er att ha vigselakten i en särskild kyrka (exempelvis i Järfälla kyrka) och / eller något särskilt datum (exempelvis vid pingst) är det bra att inte vänta för länge. Du kan tidigast boka in din vigsel ett år i förväg.

Vad kostar det?

Om åtminstone den ena parten är medlem i Svenska kyrkan kostar den kyrkliga vigseln ingenting. Kyrka, präst, vaktmästare och kyrkomusiker ingår. Eventuella kostnader för musiksolister, blomsterarrangemang eller liknande bekostar ni själva.

Glöm inte hindersprövningen!

För vigseln ska kunna ske måste en prövning ha skett av att inga juridiska hinder föreligger. Hindersprövningen beställs från Folkbokföringen på Skatteverket, och är giltig i fyra månader. Ta med hindersprövningen till vigselsamtalet.

Mer om vigseln

Löftena som brudparet avger är en bekräftelse på att båda parter vill värna och arbeta för sin relation. Genom en kyrklig vigsel blir äktenskapet välsignat. Välsignelsen kan ses som att brudparet inte är ensamma med uppgiften, utan alltid kan finna kraft i något som är större än de själva.

På Svenska kyrkans webbsida kan du läsa mer om vigseln.

Kontakta församlingsexpeditionen

Bokning av dop, vigsel och lokaler
Telefontid: måndag - torsdag kl 9-12,13-15, och fredag kl 9-12
E-post: Boka dop och vigsel