Järfälla församling

Järfälla församling Besöksadress: Vasavägen 25, 17756 Järfälla Postadress: Box 139, 17723 Järfälla Telefon: +46(8)58021800 E-post till Järfälla församling Webbplats

Begravning

Under begravningsgudstjänsten får anhöriga utrymme att minnas, hedra och ta avsked av den som har dött.

När döden kommer nära uppstår många frågor. Sorgen kan vara tung samtidigt som många praktiska beslut måste fattas, och det kan vara svårt att veta vart man ska vända sig för att få stöd och information. På begravningsverksamhetens egen webbplats www.begravningijarfalla.sehittar du en stor mängd info som kan vara till hjälp vid ett dödsfall, kring allt från ceremonier och gravskick till gravskötsel och blomplantering.

Du är också varmt välkommen att höra av dig till avdelningen för begravnings- och kyrkogårdsfrågor på vår församlingsexpedition (se faktaruta).

boka begravning

Järfälla församling har tider för kyrkliga begravningsgudstjänster i alla de fyra kyrkorna. Borgerliga begravningar eller begravningar i annan kyrklig ordning än Svenska kyrkans kan hållas i Pilgrimskapellet vid Görvälns griftegård.

Det är vanligt att begravningstiden bokas av den begravningsbyrå de anhöriga anlitat. Men du är också varmt välkommen att själv höra av dig till oss.

Kostar det något?

Om den avlidne var medlem i Svenska kyrkan kostar begravningsceremonin ingenting. Lokal, präst, kyrkomusiker och vaktmästare står till ert förfogande. I annat fall utgår en kostnad för lokal och medverkande.

Här kan du läsa mer om vilka kostnader som täcks av begravningsavgiften.

Mer om begravning

På Svenska kyrkans webbplats kan du läsa mer om begravning.

Kontakta församlingsexpeditionen

Bokning av dop, vigsel och lokaler
Telefontid: måndag - torsdag kl 9-12,13-15, och fredag kl 9-12
E-post: Boka dop och vigsel