Vigsel

Kanske funderar ni på att gifta er? Här hittar ni svar på vanliga frågor och information om vigsel i Istorps pastorat. Ni kan enkelt göra en bokningsförfrågan via webben när det passar er.

Intresseanmälan för vigsel

Fyll i era uppgifter och klicka i godkännandet av behandlingen dessa. Vi kontaktar er inom kort.

Partner 1

Partner 2

Här nedan har vi listat svar på några vanliga frågor:

Kan man välja vilken man vill av församlingens kyrkor?
Ja, det går bra.

Måste man vara medlem i Svenska kyrkan för att få gifta sig i kyrkan?
Ja, en av er måste vara medlem.

Kostar det något?
Nej, vigseln finansieras av den kyrkoavgift som alla medlemmar i Svenska kyrkan betalar.

Hur blir man kontaktad?
Er vigselpräst kommer att kontakta er och ni kommer att träffa vederbörande i god tid före vigseln.

Kan vi ordna en präst eller kantor/musiker som vi känner?
Ja, det går bra. Det är dock bra om den prästen eller musikern kontaktar oss i god tid för att gå igenom lite praktiska detaljer.

Vad måste vi ordna före vigseln?
Ni måste ansöka om hindersprövning. Det gör ni hos Skatteverket, tel. 0771-567 567 eller på www.skatteverket.se Eftersom hindersprövningen har en giltighet på fyra månader, kan man inte ansöka tidigare än fyra månader före vigseln. Hindersprövningsintyget lämnar ni till prästen i god tid före vigseln.

Bra att veta:
I församlingen finns en brudkrona att låna. Är ni intresserade av det kan vi prata med er vigselpräst om det när ni träffas.