Dop

Kanske funderar ni på att döpa ert barn i Svenska kyrkan eller att själv bli döpt?  Här hittar du information om dop i Istorps pastorat och kan också göra en bokningsförfrågan direkt via webben

Intresseanmälan för dop

Fyll i uppgifterna och godkänn behandlingen av personuppgifter. Vi kontaktar er inom kort.

Vårdnadshavare

Uppgifter på den som skall döpas

I dopet lämnar ni barnet i Guds hand och genom dop och senare kunskap om kristen tro ger ni ert barn möjlig­heten att själv få en medveten tro på Jesus. I Svenska kyrkan är det vanligast med dop av barn, men alla åldrar är välkomna i Guds gemenskap. Genom dopet blir barnet medlem av Svenska kyrkan. Vi förväntar oss att minst en av föräldrarna också är medlem eftersom dop av barn innebär ett föräldraansvar.

I vår församling är dopet infogat i gudstjänsten och det innebär att det är möjligt att döpa i stort sett vilken söndag som helst. Vill ni döpa på annan tid kan detta ske vid särskilda doplördagar. Vid dessa särskilda dopgudstjänster kan max 3 barn döpas samtidigt. Önskar ni låna församlingshem i samband med dop är det möjligt om det är ledigt.

Dopklänning i ganska liten storlek finns att låna i pastoratet. Finns intresse av detta så säg till när dop bokas.

När det gäller dop av vuxen samtalar präst och dopkandidat om kristen tro och om formerna för dopet.