Foto: Sara Lejonclou

Konfirmation Idre - Särna

Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

Du som går i årskurs 8 och bor i  Idre-Särna församling är inbjuden till konfirmation. Vi gör även ett skolbesök och berättar om konfirmationsläsningen. 

Vi startar i skiftet oktober /november aktuellt läsår och själva Konfirmationen sker sedan vid pingst på våren/försommaren det aktuella läsåret i Idre och/eller Särna kyrka. 

Under läsårets har vi också två läger, ett på hemmaplan i januari i slutet av jullovet och ett läger på Rättviks stiftsgård under våren. Vi har också några helgdagsträffar per termin, främst på hemmaplan men även en Stiftskonfadag i Mora då konfirmander från hela Dalarna deltar. Då får vi testa olika workshops, träffa biskopen, fira mässa, äta gott, bowla, se teater och ha disco. 

Våra träffar på hemmaplan sker ungefär en gång i månaden på en helgdag. 

Lektionsupplägget är olika teman såsom till exempel Jag, Gud, Skapelse, Kärlek, Relationer, Leva tillsammans, Gott/ont, Jesus, Bön, Bibel, Jul, Påsk, Frälsarkrans, Upptäcktsvandring i kyrkan då vi provar på olika saker. 

Vi hittar på roliga aktiviteter på dessa teman som vi kallar för Upplevelsepass, där vi varvar kreativa övningar, upplevelser, musik och spännande samtal om livet med lekar, samarbetsövningar och äter god mat tillsammans. 

Församlingen bjuder på alla aktiviteter, mat, resor, läger som sker under Konfirmationstiden. 

Konfirmationsledare/pedagoger är Sara & Per Lejonclou och våra konfirmandassistenter (unga ledare) är med som ledare och extra stöd i gruppen. 

Om du har några frågor eller vill anmäla dig så kontakta sara.lejonclou@svenskakyrkan.se eller per.lejonclou@svenskakyrkan.se.

Konfirmander tränar på sin predikan inför konfirmationsgudstjänsten.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.