Foto: Sara Lejonclou

Vi ses gruppen

En grupp för ungdomar/unga vuxna med behov av särskilt stöd som tidigare varit med i ”Lärjungarna” eller varit med som konfirmand i ”Du & Jag konfagruppen”.

För vem:

Vi ses-gruppen är en samverkansgrupp med flera deltagande församlingar och träffarna sker på olika platser från gång till gång. Det är en grupp för ungdomar/unga vuxna med behov av särskilt stöd som tidigare varit med i ”Lärjungarna” eller varit med som konfirmand i ”Du & Jag konfagruppen”. Det finns för närvarande ingen övre åldersgräns utan de som en gång börjat får fortsatt vara med. 

Ledaruppdrag:

”Vi ses gruppen” är även en ledarutbildning och fortsättning på Du & Jag konfa och därför är en del deltagare från ”Vi ses” även med som unga ledare om de vill i ”Du & Jag konfagruppen”. 

Det går även bra att vara med i ”Vi ses” utan att ha ledaruppdrag och bara vara med för social samvaro och fortsätta bygga vänskapsband. 

Träffar/Önskemål:

”Vi ses” gruppen träffas 2-4 gånger per termin. 

Vi gör utflyktsdagar tillsammans med flera församlingar. Ungdomarna kommer med förslag, önskemål och drömmar som de vill göra tillsammans. Det kan innebära att måla dalahästar, se på hockey, åka på teater, besöka Tomteland, Messy church, sinnesrum, mata renar, klappa alpackor eller åka hundspann. 

Ingenting är omöjligt! Tillsammans skapar vi möjligheter anpassade till deltagarnas behov. 

Ledare: 

Sara och Per Lejonclou är med som pedagoger från Idre-Särna församling. 

Kontakt: Pedagog sara.lejonclou@svenskakyrkan.se