Foto: Lotta Thurfjell

Hudiksvallsbygden

Mitt i livet finns kyrkan. Här får vi dela vardag och högtid, glädje och bekymmer i gemenskap och trygghet. Hudiksvallsbygden -en församling som vill vara tillgänglig och öppen för alla.

Du känner kanske till Hudiksvall som stad och kommun. Här på hemsidan får du en liten bild av livet i församlingen, i vardag och fest.

I Hudiksvallsbygdens församling möts vi för att dela tro och liv. Kanske är du som många andra, att du inte går i kyrkan särskilt ofta, men du är medlem.

Kyrka betyder ”De som hör Herren till”. En kyrka består alltså av levande stenar, människor, som tillsammans skapar miljöer av tro, vänskap och utveckling.

Gudstjänsten är församlingens hjärta och lunga. Här finns en plats för mötet mellan människor och med Gud själv. Gudstjänst firas som regel varje söndag klockan 11 och 18 i flera av församlingens kyrkor. I kalendern  och veckoprogrammet finns aktuellt program varje vecka.

För att tydliggöra missionsuppdraget har Hudiksvallsbygdens församling tre kärnord: Tro, Relation och Växtplats.

Församlingsinstruktionen

Hållbar kyrka

Vi har alla ett ansvar att vårda Guds skapelse. Det betyder att vi tillsammans måste ge vår värld möjlighet till en framtid med en mångfald av liv, växter och djur.