Hedemora, Husby och Garpenbergs församling Besöks- och postadress: Kyrkogatan 20, 77630 Hedemora Telefon: +46(225)257000 E-post till Hedemora, Husby och Garpenbergs församling

Konfirmand

Som konfirmand får du diskuterar livets stora frågor såsom varför kärlek, som är så underbart kan göra så ont? Vem är du? Vem vill du vara? Hur är det att vara tonåring? Vad händer efter döden? Finns Gud? Vad är meningen med livet? Allas lika värde! Vi kommer att göra roliga saker tillsammans. Vi åker på läger, tittar på film, dramatiserar, diskuterar, lyssnar på musik och lär känna varandra och oss själva bättre. Det enda som krävs av dig är att du är engagerad och kommer på våra träffar . Beroende på vilken grupp du väljer kommer det att vara lite olika hur träffarna ser ut. I vissa grupper jobbar vi med frälsarkransen i andra inte. Innehållet kommer att vara något som berör dig och ditt liv. Under året som konfirmand får du möjlighet att växa som människa.

Vad handlar konfirmation om?

Konfirmationen handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet
och allt som livet rymmer: dig och kompisarna, kärleken och tron, Jesus, orättvisorna och Gud. Under konfirmationstiden får du testa att ta på dig ett par ”kristna glasögon” och se dig omkring med ”kristna ögon”. Vad tror du att du skulle se? Många blir förvånade. Oj, är det så här att ha en tro?

Har ni frågor kring konfirmationen?

Erika Jernberg

Hedemora, Husby och Garpenbergs församling