Begravning i Hedemora, Husby och Garpenbergs församling

I CORONATIDER
När en anhörig eller vän har gått bort behöver vi få samlas, ta avsked och sörja tillsammans. Men på grund av coronaviruset befinner vi oss, liksom resten av världen, i en speciell situation. För att förhindra smittspridning behöver vi anpassa begravningsgudstjänsten.

Svenska kyrkan hjälper dig som närstående att utforma en begravning som både är fin och meningsfull och som kan genomföras på ett ansvarsfullt sätt.

Läs mer om begravningar i coronatider.

Just nu finns en maxgräns på 8 deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Vid begravningar är det dock tillåtet med upp till 20 deltagare.
Läs om max antal deltagare vid allmänna sammankomster på regeringen.se.

Här kan du ladda ner informationsbladet Om begravning i Hedemora, Husby och Garpenbergs församling.

För att boka tid och plats för begravning, ring eller maila pastorsexpeditionen:

Telefonnummer: 0225-25 70 00

Epost: hedemora.forsamling@svenskakyrkan.se

Vid frågor kring gravplats och gravsättning, kontakta kyrkogårdsförvaltningen:

Telefonnummer: 0225-25 70 60

Epost: hedemora.kyrkogard@svenskakyrkan.se

Inom de närmsta dagarna efter att du har bestämt begravningstid hör prästen av sig för för att boka tid för ett begravningssamtal och planera begravningen.
Agenda för begravningsgudstjänst.

Präster i vår församling: