Hedemora- Husby-Garpenbergs församling

Hedemora- Husby-Garpenbergs församling Besöksadress: Kyrkogatan 20, 77630 Hedemora Telefon: +46(225)257000 E-post till Hedemora- Husby-Garpenbergs församling

Begravning i Hedemora-Garpenbergs församling

Kyrkan har ordningar för livets stora och avgörande stunder. Att mista en nära anhörig/vän, väcker många känslor och tankar. Vi vill finnas med i arbetet med att formulera ord för sorgen och saknaden, men också dela tacksamheten och de ljusa minnena för det liv som var.

Begravningsgudstjänsten har språk och formuleringar för det viktiga avskedet. Där får vi komma med alla minnen, där möts sorgen och längtan, frågorna och livstankarna. Där får också det som inte kunde sägas plats. Allt det är vi inte hann eller förmådda formulera…
I vår församling kan vi erbjuda begravningsgudstjänster i våra kyrkor i Hedemora, Garpenberg och Vikmanshyttan liksom i Hedemora kapell.

En begravning i Svenska kyrkans ordning kan utformas mycket personligt. Vi har duktiga musiker som spelar både till psalmerna och spelar för stunden lämplig och passande musik. Det kan råda stor spännvidd när det gäller musik, men hör av er till oss om det finns funderingar och önskemål.

De flesta anlitar en begravningsbyrå för det praktiska, men vi finns till hands för er med råd och tankar kring allt som rör begravningen.

När ni har bestämt tid för begravning får ni reda på vilken präst som tjänstgör och då kommer han/hon att ta kontakt med er för samtal och planering.

Vi har fina lokaler i våra församlingshem för den som vill ha en minnesstund efteråt. Vill ni ha hjälp vid urnedsättning ställer vi upp kostnadsfritt med detta, men det går också att boka det via begravningsbyrån.

Vi erbjuder också regelbundet sorgegrupper/anhöriggrupper som träffas under ledning av präst och diakon för att samtala och dela erfarenheter av sorg och saknad.

Ta kontakt med oss inför begravning genom att ringa församlingsexpeditionen på tfn 0225 25 70 00 eller skicka e-post till Hedemora-Garpenbergs församling
Husmor nås på tfn 0225 25 70 55 eller Ulrika Granath

Vill ni förbereda er genom att läsa igenom ordningen för begravningsgudstjänst kan ni ladda ned följande pdf-fil.