Konfirmation

Konfirmera dig i Svenska kyrkan i Haninge 2020-2021! Ett unikt tillfälle att tillsammans med andra få dela tankar kring livet, tro, kärlek och vad det innebär att vara människa. Det blir utrymme för allvar och skratt, samtal, lek, musik och fika. Du lär känna nya människor och får nya vänner. Det finns flera alternativ att välja mellan, välj vilken grupp och inriktning som passar dig bäst.

Anmälan konfirmation

Anmälan öppnar 17 augusti och stänger 10 oktober. När den öppnar hittar du länken här. Har du allmänna frågor -hör av dig till haninge.konfirmation@svenskakyrkan.se eller ring Tobias Jonson, 08-555 670 29.

Att välja konfirmation på Gotland är ett klassiskt och populärt alternativ. 2020-2021 har vi utökat möjligheterna genom att erbjuda två Gotlandsalternativ - ett i början och ett i slutet av sommaren. Båda alternativen har sina träffar i Vendelsö kyrka.

Sommar på Gotland

Äntligen kan vi erbjuda alternativet ridkonfa, ett måste för dig som gillar ridning och hästar. Vi gör det i samarbete med Tungelsta ridklubb med mångårig erfarenhet på området och som välkomnar både nybörjare och erfarna ryttare. Våra träffar är i Tungelsta kyrka

Ridkonfa

Ett klimatsmart alternativ för dig som helst konfirmeras på hemmaplan. Tillsammans gör vi en spännande resa i tid och rum där vi upptäcker Haninge från vikingatid, via medeltid till nutid. Hur såg kristet liv ut förr och hur ser vår tro och vårt liv ut idag? Vi träffas i Västerhaninge församlingshem.

Historiekonfa

Ett alternativ som bjuder på det bästa av allt – fartfylld vintersport, skönt sommarläger och kvällar vid lägerelden. En schysst blandning av fartfyllda aktiviteter och snack om livet. Vi träffas i S:t Eskils kyrka i Handen.

Adrenalinkonfa

Ta på dig vandringskängorna och häng med till Assisi i Italien där vi går i den helige Franciskus fotspår. Våra konfirmationsresor till Assisi blir snabbt fulltecknade - vill du med så anmäl dig direkt när anmälan öppnar i augusti. I år erbjuder vi två grupper, en som träffas i Jordbro och en som träffas i Västerhaninge.

Vandra i Assisi

När det är dags för ungdomarna att konfirmation börjar många föräldrar också fundera över det här med tro och kyrka och frågor om livet. Nu startar vi två samtalsgrupper för föräldrar!

Konfirmation för föräldrar

Meningen med livet

Konfirmandtiden är ett tillfälle för dig att fundera kring frågor om tro och meningen med livet, ont och gott, rätt och fel, kärlek och relationer, livet och döden. Du får chansen att upptäcka mer av dig själv och växa, inte bara på längden, utan också som människa. Det är du och dina frågor som är viktigast. Vi lyssnar och tar dig på allvar.

Nya kompisar att prata med och vara med
Konfirmandtiden innebär också att man träffar nya kompisar, diskuterar och samtalar, vi kollar på film, spelar teater, har stillhet och andakt, åker på läger, målar och sjunger, busar och leker och så brukar det bli en hel del fika och grillning också.

Kom som du är; troende, tvivlare, tyckare, nyfiken. Du är välkommen precis som du är även om du inte tillhör Svenska kyrkan eller om du inte är döpt. Alla är välkomna och kan börja som konfirmand. Du kan också vara med hela tiden utan att konfirmeras.

KONFIRMATION – EN UPPTÄCKTSRESA

Vi lever i en tid och i ett samhälle där många olika värderingar och trosuppfattningar möts. Det kan vara positivt på många sätt, men det kan också göra oss förvirrade. Det verkar ju finnas så många sanningar, olika uppfattningar om rätt och fel, livet och döden, gott och ont, och om kärlek och relationer. Det är inte alltid lätt att som ung veta hur man ska ta ställning, eller att hitta utrymme och tid att fundera över allt. Tillsammans blir det enklare. Det här är en inbjudan till dig att göra just detta – det är vad konfirmationstiden handlar om.

Det är du och dina frågor som är viktigast
Varför konfirmeras? Vi i Svenska kyrkan i Haninge vill ge dig utrymme och tid att tillsammans med andra ungdomar, ungdomsledare och vuxna prata om livets alla stora frågor; Vad är ett meningsfullt liv? Finns Gud? Vad hände med mormor när hon dog? Har Jesus någon betydelse för mitt liv? Duger jag? Gick Jesus verkligen på vattnet? Att vara förälskad, varför är det så underbart, samtidigt som det kan göra så ont?

Vi tror inte att det finns färdiga svar på alla dessa frågor, men vi tror att Gud har med våra liv att göra. Som konfirmand får du under en tid umgås med mänsklighetens äldsta frågor och vi vill ge dig en chans att ta reda på vad den kristna tron handlar om. Vi kommer inte bara prata om Gud utan också med Gud, för det handlar inte bara om att veta saker om Gud utan också få en chans att uppleva att Gud finns nära oss.

Vad gör du nu? Fundera och prata med dina kompisar och föräldrar. Vad passar dig bäst? Klicka vidare på alternativen ovan och läs mer.