Meny

Konfirmation 2019-2020

Konfirmera dig i Svenska kyrkan i Haninge. Det är en unik möjlighet att tillsammans med andra få fundera över livet.

Konfirmera dig i Svenska kyrkan i Haninge! Ett fantastiskt tillfälle att tillsammans få dela små som stora tankar  kring livet, tro, kärlek och vad det innebär att vara människa. Under konfirmandtiden fångar vi tillsammans upp och funderar över sådant och du väljer själv vilken grupp och inriktning som passar dig bäst.

Anmälan konfirmation

Anmälan är stängd. Platser kan fortfarande finnas på några av alternativen - hör av dig till haninge.konfirmation@svenskakyrkan.se eller ring Tobias Jonson, 08-555 670 29 om du vill veta mer. 

Meningen med livet

Konfirmandtiden är ett tillfälle för dig att fundera kring frågor om tro och meningen med livet, ont och gott, rätt och fel, kärlek och relationer, livet och döden. Du får chansen att upptäcka mer av dig själv och växa, inte bara på längden, utan också som människa. Det är du och dina frågor som är viktigast. Vi lyssnar och tar dig på allvar.

Nya kompisar att prata med och vara med
Konfirmandtiden innebär också att man träffar nya kompisar, diskuterar och samtalar, vi kollar på film, spelar teater, har stillhet och andakt, åker på läger, målar och sjunger, busar och leker och så brukar det bli en hel del fika och grillning också.

Kom som du är; troende, tvivlare, tyckare, nyfiken. Du är välkommen precis som du är även om du inte tillhör Svenska kyrkan eller om du inte är döpt. Alla är välkomna och kan börja som konfirmand. Du kan också vara med hela tiden utan att konfirmeras.

KONFIRMATION – EN UPPTÄCKTSRESA

Vi lever i en tid och i ett samhälle där många olika värderingar och trosuppfattningar möts. Det kan vara positivt på många sätt, men det kan också göra oss förvirrade. Det verkar ju finnas så många sanningar, olika uppfattningar om rätt och fel, livet och döden, gott och ont, och om kärlek och relationer. Det är inte alltid lätt att som ung veta hur man ska ta ställning, eller att hitta utrymme och tid att fundera över allt. Tillsammans blir det enklare. Det här är en inbjudan till dig att göra just detta – det är vad konfirmationstiden handlar om.

Det är du och dina frågor som är viktigast
Varför konfirmeras? Vi i Svenska kyrkan i Haninge vill ge dig utrymme och tid att tillsammans med andra ungdomar, ungdomsledare och vuxna prata om livets alla stora frågor; Vad är ett meningsfullt liv? Finns Gud? Vad hände med mormor när hon dog? Har Jesus någon betydelse för mitt liv? Duger jag? Gick Jesus verkligen på vattnet? Att vara förälskad, varför är det så underbart, samtidigt som det kan göra så ont?

Vi  tror inte att det finns färdiga svar på alla dessa frågor, men vi tror att Gud har med våra liv att göra. Som konfirmand får du under en tid umgås med mänsklighetens äldsta frågor och vi vill ge dig en chans att ta reda på vad den kristna tron handlar om. Vi kommer inte bara prata om Gud utan också med Gud, för det handlar inte bara om att veta saker om Gud utan också få en chans att uppleva att Gud finns nära oss.

Vad gör du nu? Fundera och prata med dina kompisar och föräldrar. Vad passar dig bäst? Klicka vidare på alternativen ovan och läs mer.