Hammarö församling Besöksadress: Bruksgatan 1, 66330 SKOGHALL Postadress: BOX 47, 66321 SKOGHALL Telefon:+46(54)512400 E-post till Hammarö församling

Någon att tala med

Visst känns det tryggt att veta att det alltid finns någon som kan lyssna på Dig. I Hammarö församling finns flera präster samt en diakon, och en av deras viktigaste uppgifter är just att möta människor. Till dem kan du alltid vända dig för samtal och enskild själavård. En jourhavande präst finns alltid tillgänglig.

Någon som kan lyssna på Dig

Visst känns det tryggt att veta att det alltid finns någon som kan lyssna på Dig, att det Du säger stannar där och tas på allvar. Att få möjligheten att prata om tro och tvivel, eller få stöd under livets olika prövningar. I Hammarö församling finns fyra präster samt en diakon, och en av deras viktigaste uppgifter är just att möta människor. Till dom kan Du alltid vända Dig för samtal och enskild själavård. En jourhavande präst finns alltid tillgänglig.

Församlingens präster:

Regina Piscator, kyrkoherde
Tfn 054-51 24 22, E-post till Regina Piscator
Maria Hallén
Tfn 054-51 24 21, E-post till Maria Hallén
Tomas Frylmark
Tfn 054-51 24 20, E-post till Tomas Frylmark
Dan Winander
Tfn 054-51 24 23, E-post till Dan Winander

Johanna Gerdén
Tfn 054-51 24 25, E-post till Johanna Gerdén

Vid akut behov nattetid ring:

Jourhavande präst 112

Mer om Jourhavande präst

Fler möjligheter att få hjälp:

Samtalsakuten
054-18 00 50

SamtalsAkuten vänder sig till dig som är i akut livskris och behöver samtala med en samtalsterapeut. Har du drabbats av sorg, separation, arbetslöshet, existentiell kris eller andra dramatiska händelser i ditt liv? Då kan SamtalsAkuten erbjuda dig en möjlighet att bearbeta och samtala om den uppkomna krisen.

Vi har förstärkt sekretess och vi för inga journaler. Varje besök pågår i 50 minuter och kostar 120 kr vilket betalas kontant. Du har möjlighet till max 8 samtal.

Din första kontakt sker via vår telefonsvarare, telefon 054-18 00 50, tala in ditt namn och telefonnummer så rings du upp så snart som möjligt.
Du kan även kontakta SamtalsAkuten via epost: E-post till Samtalsakuten

Krismottagning för män
054-18 01 54

Krismottagning för män vänder sig till dig som är man och är i akut livskris och vill samtala med en manlig samtalsterapeut. Har du drabbats av sorg, separation, arbetslöshet, existentiell kris eller andra dramatiska händelser i ditt liv? Har du problem i nära relationer och eller behöver hjälp att hantera din aggressivitet?

Då kan Krismottagning för män erbjuda dig en möjlighet till bearbetning via enskilda samtal med en manlig terapeut eller genom att delta i gruppverksamhet.

Vi har förstärkt sekretess och vi för inga journaler. Varje besök pågår i 50 minuter och kostar 120 kr vilket betalas kontant, detta gäller även gruppverksamheten. Du har möjlighet till max 6 samtal.

Din första kontakt sker via vår telefonsvarare, telefon 054-18 01 54, tala in ditt namn och telefonnummer så rings du upp så snart som möjligt. Du kan också nå oss via epost: E-post Krismottagning för män.

Ickevåldsgrupp

Krismottagning för män kan också erbjuda ickevåldsgrupp – en metod för män som har våldsproblem i nära relationer.
•    Gruppen träffas 24 gånger
•    8 temaområden knutna till våld
•    Bearbetning av egna erfarenheter av våldsutövning
•    Arbeta med aktuella våldsepisoder som äger rum medan mannen går i grupp
•    Gruppen består av 5-7 deltagare som leds av två erfarna gruppledare
•    Tid måndagar 16.30 – 18.00

Besöksadress för båda mottagningarna: Västra Torggatan 15, våning 2 (hiss finns), 652 24 Karlstad.

Se fler möjligheter till stöd och samtal