Foto: Magnus Aronson /Ikon

Någon att tala med

I Hammarö församling finns både präst och diakon, och en av deras viktigaste uppgifter är att möta människor. Till dem kan du vända dig för samtal och enskild själavård.

Någon som kan lyssna på Dig

Visst känns det tryggt att veta att det alltid finns någon som kan lyssna på dig, att det du säger stannar där och tas på allvar. Att få möjligheten att prata om tro och tvivel, eller få stöd under livets olika prövningar. För samtal och enskild själavård, kontakta vår präst eller diakon: 

Nätvandrarchatten är till för dig mellan ungegär 12 och 25 år, här kan du prata om vad du behöver och vill helt anonymt.

Vid akut behov nattetid ring:

Jourhavande präst 112

Mer om Jourhavande präst

____________________

SamtalsAkuten och Krismottagning för män

Samtalsakuten och Krismottagning för män är verksamheter som drivs av Svenska Kyrkan, Region Värmland och Karlstad kommun tillsammans med samverkanskommunerna Hammarö, Kil, Forshaga och Grums. 

Samtalsakuten
054-540 11 00 

Samtalsakuten vänder sig till dig som är i akut livskris och behöver samtala med en samtalsterapeut. Har du drabbats av sorg, separation, arbetslöshet, existentiell kris eller andra dramatiska händelser i ditt liv? Då kan Samtalsakuten erbjuda dig en möjlighet att bearbeta och samtala om den uppkomna krisen.

Din första kontakt sker via vår telefonsvarare, tala in ditt namn och telefonnummer så rings du upp så snart som möjligt. Du kan även kontakta Samtalsakuten via epost: samtalsakuten@karlstad.se

Krismottagning för män
054-540 11 10 

Krismottagning för män vänder sig till dig som är man och är i akut livskris och vill samtala med en manlig samtalsterapeut. Har du drabbats av sorg, separation, arbetslöshet, existentiell kris eller andra dramatiska händelser i ditt liv? Har du problem i nära relationer och eller behöver hjälp att hantera din aggressivitet?

Då kan Krismottagning för män erbjuda dig en möjlighet till bearbetning via enskilda samtal med en manlig terapeut eller genom att delta i gruppverksamhet.

Vi har förstärkt sekretess och vi för inga journaler.

Din första kontakt sker via vår telefonsvarare, tala in ditt namn och telefonnummer så rings du upp så snart som möjligt. Du kan också nå oss via epost: krismottagningenforman@karlstad.se.

Besöksadress för båda mottagningarna: Västra Torggatan 15, våning 2 (hiss finns), 652 24 Karlstad.

Se fler möjligheter till stöd och samtal

Diakoni - själavård

Svenska kyrkans sociala arbete bland utsatta i samhället.