Meny

Konfirmation 2020

Du som är född 2005 nu är det din tur! Kom och ta reda på vad kristen tro handlar om och vad den kan betyda just för dig! Här kan du läsa om de olika alternativ som finns och anmäla dig. Sista anmälningsdatum 25 augusti.

Du behöver inte ”tro på Gud” för att vara med.

Du behöver inte "tro på Gud" för att vara med. Du behöver heller inte ha bestämt dig för att du ska konfirmeras. Under konfirmandtiden träffas vi och pratar om viktiga frågor i livet: kärleken och relationer, livet och döden, omvärlden, vem är jag och vad vill jag med mitt liv. Du får möta berättelser och riter som under mer än tusen år präglat vår kultur och vårt samhälle. Du kommer att träffa andra konfirmander, ledare som är lite äldre än du samt vuxna. Kom och känn dig för!

Äventyrskonfa - FULLBOKAD!

Vi erbjuder en äventyrlig grupp där vi har en bredd  av aktiviteter. Vi kombinerar samtalet om tron och  livet med äventyr i naturen. Vi kommer att klättra, rida, åka skidor och en del annat.
Start: 25 augusti, därefter träffas vi varannan torsdag kl 16–18.
Plats: Martin Luthers kyrka och ungdomsgård.
Läger: 27-29 september, skidläger i januari eller februari 2020 och ett läger i april 2020.
Konfirmation: 16 maj 2020.

Konfirmand i City

Häng med till Tyskland i Martin Luthers fotspår! Vi träffas varannan vecka i S:t Nikolai församlingshem, mitt i city. Hit är du välkommen vare sig du tror, tvivlar eller bara är nyfiken. Du är i gott sällskap – här har människor i alla tider funderat och pratat om det som är viktigt i livet. I år åker vi till Tyskland i Martin Luthers fotspår och besöker bland annat Wittenberg.
Start: 25 augusti, därefter träffas vi varannan tisdag, ojämn vecka kl 17–20 och på ungdomskväll varannan torsdag, jämn vecka kl 18-21.
Plats: S:t Nikolai kyrka och församlingshem.
Läger: 28-29 september och 3-8 april 2020 i Tyskland.
Konfirmation: 9 maj 2020.

Helgkonfa på Kärleken

Följ med oss på en upptäcktsresa om livet! Vi erbjuder en tid som konfirmand med allt från möte med nya kompisar, läger och lek till samtal om Gud och livet.
Start: 30 augusti, därefter träffas vi varannan vecka, först på fredagskvällen med ungdomsgrupp och sedan på söndagen med konfirmandträff.
Plats: Kärlekens kyrka och kyrkhem.
Läger: 13-15 september i Nissaström, 3-8 april 2020 ihop
med citykonfirmander till Tyskland (se Konfirmand i City).
Konfirmation: 9 eller 10 maj 2020.

 

I samband med anmälan till konfirmation i Halmstads församling registreras de personuppgifter som uppges. Dessa kommer att behandlas av församlingens personal i syfte att administrera gruppen. Vi lämnar inte några uppgifter vidare och när konfirmationen varit raderas deltagarlistor. Det enda som kommer att finnas kvar är att det i konfirmandboken kommer att finnas en registrering på vilka som är konfirmerade. För mer info: www.svenskakyrkan.se/halmstad

ANMÄLAN till Konfa 2020. Sista anmälningsdagen är 25 augusti 2019