Konfirmation 2018

Du som är född 2003 nu är det din tur! Kom och ta reda på vad kristen tro handlar om och vad den kan betyda just för dig! Här kan du läsa om de olika alternativ som finns och anmäla dig.

Du behöver inte ”tro på Gud” för att vara med.

Du behöver inte "tro på Gud" för att vara med. Du behöver heller inte ha bestämt dig för att du ska konfirmeras. Under konfirmandtiden träffas vi och pratar om viktiga frågor i livet: kärleken och relationer, livet och döden, omvärlden, vem är jag och vad vill jag med mitt liv. Du får möta berättelser och riter som under mer än tusen år präglat vår kultur och vårt samhälle. Du kommer att träffa andra konfirmander, ledare som är lite äldre än du samt vuxna. Kom och känn dig för!

Bild: Alex&Martin

Äventyrskonfa - Fullbokad

Vi erbjuder en äventyrlig grupp där vi har en bredd av aktiviteter. Vi kombinerar samtalet om tron och livet med äventyr i naturen. Vi kommer bland annat att
klättra, rida, åka skidor och en del annat.

Start: 20 augusti, därefter träffas vi varannan torsdag kl 17 – 19.
Plats: Martin Luthers kyrka och ungdomsgård
Läger: 8-10 september och ett skidläger i januari.
Konfirmation: 5 maj 2018

Konfirmand i City

Vi träffas varannan vecka i S:t Nikolai kyrka, mitt i city. Hit är du välkommen vare sig du tror, tvivlar eller bara är nyfiken. Du är i gott sällskap – här har människor i alla tider funderat och pratat om det som är viktigt i livet.

Start: 20 augusti, därefter träffas vi varannan tisdag kl 17 – 20.
Plats: S:t Nikolai kyrka och församlingshem
Läger: 29-30 september och 3-6 april.
Konfirmation: 5 maj 2018

Helgkonfa på Kärleken

Följ med oss på en upptäcktsresa om livet! Vi erbjuder en tid som konfirmand med allt från möte med nya kompisar, läger och lek till samtal om Gud och livet.

Start: 20 augusti, därefter träffas vi varannan vecka, först på fredagskvällen med ungdomsgrupp och sedan på söndagen med konfirmandträff.
Plats: Kärlekens kyrka och kyrkhem.
Läger: 2 helgläger, ett på hösten och ett på våren.
Konfirmation: 5 eller 6 maj 2018

Konfirmation för ungdomar med behov av särskilt stöd

Vartannat år inbjuder vi till en speciell konfirmandgrupp för dig som går på särskolan och är över 14 år. till vår grupp kommer ungdomar från hela Halmstads kommun. Vi håller till i S:t Nikolai kyrka på torsdagar kl 16.30-18. Vi tänker att tro är att lita på. För att kunna lita på måste man få lära känna. Under året som konfirmand får du prova på olika sätt att lära känna kyrkan, Gud, dig själv och de andra i gruppen. Vi jobbar med drama, prat, skapande, bild, form och musik.
Vi åker också på läger och firar gudstjänst av olika slag.

Konfirmation för ungdomar med behov av särskilt stöd

Kontakt och anmälan: Torbjörn Andersson, (präst) Telefon: 035-282 20 63