Två ungdomar jämför sina skostorlekar på ett bord.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Vill du bli konfirmand hos oss?

Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en möjlighet att göra ett djupdyk i livet självt.

Det är till för dig!

I samtal och möten får du, jag och vi tillsammans nya idéer och chans att uppleva och reflektera över tro, Jesus, liv och mycket mer. Att vara konfirmand är inte nödvändigtvis att ha ett färdigt svar. Alla är välkomna med sina erfarenheter, utgångspunkter och tankar.

Välkommen att dela med dig av ditt och ta emot av andra. Konfirmandtiden är något som görs i gemenskap. Präst och ledare kommer inte att överlämna ett paket utan konfirmandtiden görs i mötet och utbytet mellan ledare, konfirmander och präst. Learning by doing är en nyckel, livet måste göras för att begripas. Relation måste skötas för att växa. Tro måste övas för att mogna och redan i viljan till tro finns tro.

Med hjälp av film, musik, samtal, lekar, pyssel, Bibel och mycket mer är konfirmandtiden ett erbjudande om fördjupning mitt i högstadiet, en tid av förändring och utveckling. En möjlighet att stanna upp inför livets stora frågor. En möjlighet att provtänka!

Det år du fyller fjorton får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Ordet konfirmation betyder bekräftelse. Genom dopet hör du ihop med Gud genom dopet och att just du är värdefull och viktig. Men du behöver inte vara döpt för att börja i en konfirmandgrupp. Många konfirmander döps under sin konfirmandtid.

Om du väljer att konfirmeras hoppas vi att du efteråt  känner att du fått fundera på frågor som du tycker är viktiga tillsammans med andra, att du fått många nya kompisar och haft en jätterolig tid, och att du lärt dig mer om Gud, Jesus, livet och världen.

Detta kan du välja på

Gruppen har redan startat men det är inte försent att höra av dig om du vill prova på. Vi träffas varannan torsdag i Häljarps församlingsgård där vi bjuder på fika när ni kommer. 

Veckoläsning med resa till Krakow 2023

Mitt i där livet förändras. Livet måste levas för att begripas. Växa, tro, tänka provtänka och tänka om. Med hjälp av bland annat musik, film, samtal, skapande och bibel utforskar vi livets stora utmanande frågor tillsammans.

Startdatum med föräldramöte:
9 oktober kl 11 i Asmundtorps kyrka, vi börjar dagen med att fira gudstjänst.

Träffar: Tisdagar kl 15.30–17.30 Samt en heldag på hösten och två på våren.

Plats: Häljarps församlingsgård och Asmundtorps församlingshem och kyrka

Läger: Ett på hösten (vecka 41) och en lägerresa i början av året 2023 (vecka 6).

Konfirmation: 6 maj kl 13 i Asmundtorps kyrka

Antal platser: 20  

Kontaktperson: Katarina Ahl

Sista anmälningsdag 15 augusti 2022, anmäl dig i formuläret!

 

Sommarläsning med läger på stiftsgården Åkersberg i Höör

Starta sommarlov med konfaläsning? Javisst! Vi startar direkt efter skolan med att dra iväg på läger. Mycket aktiviteter av blandad karaktär. Efter lägerdagarna så firar ni midsommar vilar upp er för två intensiva veckor fulla av spännande aktiviteter.

Startdatum med föräldramöte:
9 oktober kl 11 i Asmundtorps kyrka, vi börjar dagen med att fira gudstjänst.

Förträffar: 13 november 2022 och 26 mars 2023 i Asmundtorps kyrka.

Plats: Varierande

Heldagsträffar: 26–30 juni och 3–7 juli 2023

Läger: 17-22 juni 2023

Konfirmation: 8 juli kl 13 i Asmundtorps kyrka

Antal platser: 20

Kontaktperson: Katarina Ahl

Sista anmälningsdag 15 augusti 2022, anmäl dig i formuläret!

 

Konfirmandläger England 2023

Det är en fin upplevelse att kombinera konfirmationsläsningen med en härlig vistelse på Englands sydkust, i Eastbourne, en av de finaste städerna på sydkusten. Man bor två och två i speciellt utvalda familjer där språkträningen blir en naturlig del av vardagen.

Förmiddagar har vi lektioner där vi samtalar kring livfrågorna och får lära grunderna för den kristna tron. Eftermiddagarna kan man Bada i kanalen, spela boll i härliga parker mm. Och på kvällarna kan man gå på bio m.m. Du kommer erbjudas tillval som ej ingår i priset för att göra resan ännu mer minnesvärd. 

Deltagaravgift samt anmälningsavgift på 2.000 kronor (inte återbetalningsbar delbetalning) samt eventuellt avbeställningsskydd 300 kronor. Deltagaravgiften är 10.550 totalt (med reservation för valutaförändringar).

Startdatum: 16 oktober kl 11 i Asmundtorps kyrka, vi börjar dagen med att fira mässa.

Konfirmation: 9 juli kl 13 i Asmundtorps kyrka

Antal platser: 25

Kontaktperson: Mats Andersson Risberg

Sista anmälningsdag 29 november 2022, anmäl dig i formuläret!

Markera ditt val, dina kontaktuppgifter samt kontaktuppgifter till vårdnadshavare.

Behandling av personuppgifter för dig som är konfirmand För att du ska kunna delta i konfirmandverksamheten behöver vi spara och hantera de uppgifter om dig som du anger här. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss inom Häljarps församling och endast i syfte att administrera konfirmationen. Vi hanterar personuppgifter enligt gällande integritetslagstiftning och den rättsliga grunden för behandlingen är berättigat intresse. När vi träffas kommer vi även att samla in information om eventuella allergier eller annat som är viktigt för oss att känna till. Dessa uppgifter kommer inte att sparas.

Förälder till konfirmand?

Grattis! Här är lite tips och råd till dig som har ett barn som ska bli eller är konfirmand:

  • Konfirmationen är ett ypperligt tillfälle för din ungdom att få prata om livet, uppmuntra det!
  • Prioritera konfirmationen. Vi planerar utifrån att hela gruppen är på träffarna och de tillfällen när vi ses!
  • Fråga! Både ungdom och ledare!
  • Nyfiken på vad vi går igenom? Vi berättar gärna!
  • Följ gärna med på gudstjänster! Möjligen kan du sitta på en annan bänk men din ungdoms konfirmationstid kan också vara ett tillfälle för dig!
  • Om din ungdom är sjuk eller inte kan vid något tillfälle vill vi gärna att ni hör av er!
  • Vi tycker det är minst lika kul att ha kontakt med er föräldrar som det är med era ungdomar!
  • Peppa gärna till att delta i vår övriga verksamheter. Konfirmandledare, ungdomsgrupper, körer med mera. Vi älskar att öppna upp forum för prat, skratt, aktivitet. En kyrka mitt i livet!

Behandling av personuppgifter (GDPR)

Så här behandlar vi personuppgifter för dig som är konfirmand.

Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.