Ingredienser till ca 10 bitar:
Botten:
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl rice krispies
Kräm:
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör
Skal och saft av 1 citron (ca 2 msk saft)
Garnering:
3 dl vispgrädde
mörk, vit eller ljus choklad
färska jordgubbar eller hallon
1/2 kruka mynta
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125°C.
- Botten: Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa ner sockret lite i taget. Blanda försiktigt ner Rice Krispies.
- Bred ut smeten på en bakpappersklädd ugnsplåt, 30x40 cm (för 10 bitar).
- Grädda marängen mitt i ugnen i 60–75 minuter tills den släpper från pappret. Låt svalna.
- Kräm: Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp på svag medelvärme under omrörning till en tjock kräm. Rör hela tiden och se till att krämen inte bränner fast i botten. Ta bort kastrullen från plattan så fort den tjocknar. Häll upp krämen i en skål eller bunke och låt svalna.
- Dela marängen i två lika stora delar. Bred krämen på ena halvan och lägg på den andra halvan.
- Garnering: Vispa grädden och bred den fluffigt på tårtan. Grovhacka chokladen och strö över den. Garnera med jordgubbar eller hallon och mynta.
Recept från ICA.se, länk https://www.ica.se/recept/rice-krispies-tarta-723508/