En citron växer på ett träd.
Lyssna

Nyhet / Publicerad 10 juli 2024

Lailas citronkladdkaka

Både gluten- och laktosfri, och såklart väldigt god!

Ingredienser:

200 g smör
2 ekologiska citroner
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
4 dl Lailas Blå Mjölmix eller annan glutenfri mjölmix

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform på ca 22-24 cm i diameter. Smörj kanterna och pudra kanterna med glutenfritt ströbröd eller kokos.
  2. Smält smöret och låt svalna något.
  3. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker i en bunke. Tvätta citronerna och riv av skalet samt pressa saften och blanda ner i bunken.
  4. Avsluta med att röra ned mjölmix samt smöret och blanda till en smet.
  5. Grädda i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter.
  6. Låt kakan svalna helt innan du skär upp den.

Recept från Lailas, länk https://lailasglutenfria.se/recept/lailas-citronkladdkaka/