Konfirmation

Välkommen som konfirmand i Forshedabygdens församling - här får du möjlighet att fundera över de stora frågorna i livet, lära känna nya människor och ha roligt!

Under konfirmandtiden får du lära dig mer om vad kristen tro är och vad Svenska kyrkan står för. Det är inte säkert att du får svar på alla dina frågor men du får höra hur andra tänker och kanske själv komma på vad du tycker och tror.

Ordet konfirmation betyder bekräftelse och när du konfirmeras bekräftar du ditt dop. Är du inte döpt så kan du döpas under konfirmandtiden.

Vi kommer bland annat att prata om vad det innebär att vara kristen, vem Jesus är och vad som är meningen med livet. Förutom detta åker vi på läger, deltar i gudstjänster och skapar en härlig gemenskap. Mot slutet av konfirmandtiden åker vi på en resa till Berlin.

Konfirmandläsningen följer i stort skolans läsårstider. Vi startar i slutet av augusti och avslutar med konfirmation i maj.

Har du frågor och funderingar om konfirmationsläsning är du välkommen att kontakta pastorsexpeditionen 0370-81370.

Bilderna visar våra konfirmander 2018-2019.

Anmäl dig här för konfirmationsläsning 2019-2020

Eventuella allergier