Närbild på någon som håller fram några kylskåpsmagneter med ord som tvivel, livet, Gud, dela, tro och så vidare.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

VUXEN + KONFA = SANT?

Konfirmeras efter 8:an, går det? Ja, det är klart!

ALDRIG FÖR SENT FÖR KONFIRMATION!

Missade du konfirmationen när du gick i 8:an? Kanske var det fullt upp med annat eller kändes det inte intressant just då? Kanske är du nu nyfiken på kristen tro och vad den skulle innebära för dig? Precis som det aldrig är för sent för dop så är det aldrig för sent att konfirmera sig. Om konfirmationen inte blev av när du gick i 8:an är du varmt välkommen att konfirmera dig senare i livet.

Under konfirmationstiden får man chansen att fundera över några av livets viktigaste frågor som till exempel liv, tro, identitet, framtid, hopp och mycket mer. Man får möjlighet att ta reda på mer om kyrkan och våra traditioner. Att ge sig chansen till konfirmation är att ge sig chansen att formulera sina grundläggande tankar om livet. 

Hösten 2023 vill vi starta en grupp med vuxenkonfirmander. Onsdag 11 oktober kl 17.30-18.15 i Garvaregården har vi träff med information och upptakt. Kontakta Maria Hall (eller någon av våra andra präster) om du är intresserad, eller dyk bara upp på träffen!

Du måste inte vara döpt för att påbörja ”konfirmationstiden” men för att slutföra själva konfirmationen förutsätts att du är döpt eftersom konfirmationen bekräftar ditt dop. Kanske är du döpt som barn och är du inte döpt är du välkommen att bli döpt i samband med konfirmationen.

Hör av dig till Maria Hall om du vill veta mer om att konfirmeras som äldre tonåring eller vuxen!