Ett stearinljus lyser i mörkret bredvid en öppen psalmbok.
Foto: Josefin Casteryd /Ikon

Julmusik – i kyrkan, via närradion och webben

Stämningsfull julmusik är en fin tradition. I år finns några möjligheter att lyssna på plats i en kyrka, och dessutom finns det konserter som sänds via närradion och webben. Här hittar du hela listan.

Konserter på plats i en kyrka

Två konserter genomförs på plats i en kyrka under januari 2022: en med Irma Schultz och Hans Kennemark (2/1) och en med The Bauer Quartet (6/1).

2 januari – Irma Schultz och Hans Kennermark

Den 2 januari 2022 klockan 18.00 får vi lyssna till nyårsmusik i Åsarps kyrka, under rubriken "Morgonen mot min kind". Det är Irma Schultz och Hans Kennermark som spelar och sjunger. 

Irma Schultz är sångerska, låtskrivare och skådespelare. Hon har ett tiotal soloskivor i bagaget. Irma arbetar också som kultursamordnare i Katarina församling i Stockholm.

Hans Kennemark från Västergötland är riksspelman, trubadur och kompositör. Han undervisar även på Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet.

Max 100 deltagare gäller, och ingen föranmälan behövs. Konserten sänds inte.

Trettondedag Jul – The Bauer Quartet

På trettondedag jul, dvs den 6 januari 2022 klockan 18.00, får vi lyssna till julmusik i Åsarps kyrka, framförd av The Bauer Quartet.

Publiken bjuds på en spännande blandning av klassiska julsånger och nyare musik av jazzigare och folkligare karaktär. The Bauer Quartet består av Lisa Bauer (sång), Jenny Tidqvist Karlsson (piano), Helena Kahrs (flöjt) och Anders Granström (bas).

Max 100 deltagare gäller, och ingen föranmälan behövs. Konserten sänds inte, men förra årets konsert finns att se längre ner på den här sidan.

Upplev tidigare konserter igen

Här nedanför finns flera olika fina julkonserter, så att du kan se och lyssna på dem även i år när det passar dig. 

pastoratets körer, Grolanda kyrka (2021)

Den 19 december 2021 fick vi lyssna till flera av pastoratets körer (Mixxkören, Flobykören och barnkören Karamell). Konserten sändes direkt av Radio Falköping, både i närradion (90,8 MHz) och här på webben. 

Konserten finns i rutan här nedanför, eller på den här länken: https://play.fnf.nu/program/4031 

Falbygdens manskör (2021)

Den 5 december 2021fick vi lyssna till Falbygdens manskör under ledning av Birgitta Lindh. Konserten sändes direkt av Radio Falköping, både i närradion (90,8 MHz) och här på webben. 

Konserten finns i rutan här nedanför, eller på den här länken: https://play.fnf.nu/program/4016

The Bauer Quartet (2020)

The Bauer Quartet bjuder på en spännande mix av klassisk musik, visor, jazz och folkmusik. Lisa Bauer, sång, Helena Kahrs, flöjt, Jenny Tidqvist Karlsson, piano, Anders Granström, bas.

Psalmer: 103 och 109

Konserten sändes den 6 december 2020 i Radio Falköping (på 90,8 MHz) och går att se i efterhand här nedanför eller på https://play.fnf.nu/klipp/8963 

Vågspel (2020)

Vi får lyssna till nyskapande och traditionell folkmusik med duon Vågspel. Alice Klint och Kristin Kennemark, fiol.

Psalmer: 423 och 134

Konserten sändes den 13 december 2020 i Radio Falköping (på 90,8 MHz) och går att se i efterhand här nedanför eller på https://play.fnf.nu/klipp/8976

Sara Engernäs Nyberg och Helena Gatås (2020)

Vacker julmusik framförs av Sara Engernäs Nyberg, sång,  och Helena Gatås, piano och sång.

Psalmer: 116 och 114

Konserten sändes den 20 december 2020 i Radio Falköping (på 90,8 MHz) och går att se i efterhand här nedanför eller på https://play.fnf.nu/klipp/8991 

 

pastoratets egna musiker (2020)

På trettondedag jul 2020 avslutades det årets julmusikserie med en konsert med några av pastoratets egna musiker. Jenny Nilsson, sång, Thomas Vinge, piano och sång, Erik Nilsson, saxofon.

Psalmer: 122 och 434

Konserten sändes den 6 januari 2020 i Radio Falköping (på 90,8 MHz) och går att se i efterhand här nedanför eller på https://play.fnf.nu/klipp/9017 

Gudstjänster

I Floby pastorat firas tre gudstjänster varje söndag, enligt ett rullande schema mellan de tre församlingarna.

En kvinna sitter vid ett uppdukat adventsfika och ser på en gudstjänst som visas i hennes läsplatta.

Jul och nyår 2021 – digitala andakter

Här hittar du en rad digitala gudstjänster och konserter, som kan vara ett fint alternativ till att komma till din kyrka. Välkommen att fira jul och nyår där du är!