Katarina Söderberg

Kock och arbetsledare på Mariagården

”Allt är bakat på smör och kärlek”

Möt Katarina Söderberg, kock och arbetsledare på Mariagården i Finspång, om träning, odling och om lyckan att få arbeta med sitt stora intresse.  

 

Hej, hur mår du?
Jag mår bra - skönt att våren äntligen är på väg. 

Verkligen. Nu ska vi få lära känna dig lite bättre, så lite kort vem är du?
Jag är 54 år och bor tillsammans med min man Conny i Ljusfallshammar. När jag är ledig tycker jag om att träna och nu när våren är här på riktigt så tar jag fram cykeln. Jag tycker också om odling och planerar nu för vad vi ska odla i vårt lilla växthus den här säsongen. Annars är mitt stora intresse bakning och matlagning. 

Ett intresse som du till och med jobbar med? 
Ja, jag är kock och arbetsledare i köket på Mariagården. Det är verkligen en lyx att få jobba med sitt stora intresse och dessutom på Mariagården - ett ställe där man får laga maten från grunden och lägga den där extra kärleken på det man gör - det är lycka!

Lite mer ingående, vad gör man som kock och arbetsledare?
Bland annat så planerar jag matsedel, tar emot beställningar och beställer varor.
I köket hjälps vi alla åt med matlagningen och bakningen.

Vad skulle du säga är det bästa med Finspångs församling som arbetsplats? 
Det bästa är att jag får använda min kunskap och göra det jag alltid drömt om. Att vi jobbar nära våra besökare är mycket positivt. Dessutom är arbetet på Mariagården väldigt varierande - det lagas bland annat dagens lunch, görs tårtor, smörgåstårtor och bakas matbröd till våra mackor. Alla våra bakverk är bakat på smör och kärlek.