Musik i sommar

Sommaren kommer in många former, och musik är definitivt en av dem. Musiken är viktig i kyrkan och i sommar finns det gott om möjligheter att få ta del en mängd musikupplevelser. Om inte annat uppges så är det fri entré.

Sommar, sommar, sommar...! Här nedan ser Färingö församlings sommarmusik 2020.
Det är viktigt att vi fortsätter hålla ut och hålla avstånd. I enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer gäller därför följande i våra kyrkor:

• Vi samlar som mest 50 personer åt gången. I vår minsta kyrka i Hilleshög gäller maxantal på 30 personer.
  • Vi sprider ut oss i kyrkrummet och sitter glest i bänkarna.
  • Vi handhälsar inte.
  • Handsprit finns vid ingången.
  • Tänk på att vänta med ditt deltagande om du tillhör riskgrupp eller om du har sjukdomssymptom.

Vill du vara garanterad plats på våra musikevenemang i sommar, sätt upp ditt namn på vår lista genom att ringa under expeditionstid, eller maila senast
dagen före: 08-564 209 21 - faringso.forsamling@svenskakyrkan.se
Kom i tid. Vi håller din plats fram till 10 minuter före konserten startar.

Vill du ladda ner programmet så klicka här.

Lördag 4 juli
Skå kyrka 18.00
”Sommargospel”
Svängig sommargospel med körsångare från Gospelveckan på Marielund.
Mia Sandell, dirigent. Daniel Stenbaek, piano.
Magnus Ahlgren, elbas. Oscar Eriksson Uggla, slagverk.

Tisdag 7 juli
Färentuna kyrka 19.00
”Orgel och saxofon”
Hanna Drakengren och David Ehrlin har under 11 års tid turnerat med konserter för saxofon och orgel där de varvat psalmer, med klassisk musik och jazzigare låtar. Här erbjuds vi att bli berörda genom att höra orgeln på ett nytt sätt.

Tisdag 21 juli
Sånga kyrka 19.00
”Näktergalen och Drottningen”
Instrumentens drottning möter en djärvt drillande näktergal - tillsammans blir det levande och sammanslingrad musikalisk samtalskonst!
Per Gross, blockflöjter. Johan Hansson Lindström, orgel.

Augusti

Tisdag 4 augusti
Färentuna kyrka 19.00
”Destination Astor Piazzolla”
Duo Dialog bjuder på ett varierat program med svensk musik, franska tongångar, klassisk gitarrmusik från Sydamerika och en rejäl dos musik av den Argentinske tangomästaren Astor Piazzolla.
Duo Dialog består av klarinettisten Dan Larsson och gitarristen Magnus Grönlund.

Tisdag 11 augusti
Sånga kyrka 19:00
Mälaröarnas Orgeldagar - Bengt Tribukait spelar på Strandorgeln från 1834
“Låt renässans och barock sätta tonen!”
Dansande renässans möter mäktig barock. Musik av Dietrich Buxtehude, Johann Sebastian Bach och medeltida musik.

Onsdag 12 augusti
Skå kyrka 19:00
Mälaröarnas orgeldagar - Ligita Sneibe spelar på Thürorgeln från 1973
Musik av Johann Sebastian Bach, Louis Vierne, Arvo Pärt, Indra Riše, Håkan Sundin.

Torsdag 13 augusti
Ekerö kyrka 19.00
Mälaröarnas orgeldagar - Johannes Skoog spelar på Paschenorgeln från 2017
(byggd med bl. a. gammalt pipmaterial från kyrkans första orgel av Pehr Zacharias Strand 1843.)
“Fantasi och geni” - Musik av Johann Sebastian Bach och Wolfgang Amadeus Mozart.

Fredag 14 augusti
Färentuna kyrka 19:00
Mälaröarnas orgeldagar - Anna Holm spelar på Grönlundorgeln från 1965
“Jämna och ojämna pärlor”. Musik från barocken och minimalismen av Johann Sebastian Bach, Nicolaus Bruhns, Arvo Pärt och Philip Glass.

Lördag 15 augusti
Hilleshögs kyrka 19:00
Mälaröarnas orgeldagar - Jonas Lundblad spelar på Ekengrenorgeln från 1773
Musik av Johann Agrell, Johann Sebastian Bach, Peter Askergren, Johann Georg Vogler.

Söndag 16 augusti
Munsö kyrka 18:00
Mälaröarnas orgeldagar - Kerstin Baldwin Sterner spelar på Strandorgeln från 1835
Musik av Ludvig van Beethoven, Georg Böhm, Dietrich Buxtehude, Johann Sebastian Bach.

Lördag 29 augusti
Stenhamra församlingsgård 14.30
”Sommarjazzcafé”
Jazzcafé med Trio con Fuse: Robert Sund, piano, Bertil Fernqvist, gitarr,
Curt Andersson, bas och gästsolist Håkan Sundin, sax/flöjt.
Serveringen startar 14:30, musikprogrammet drar igång 15:00.
Inträde 60 kr.