Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Färingsö församling Besöksadress: Herman Palms plan 4 A, 17961 STENHAMRA Postadress: Box 7, 17903 STENHAMRA Telefon:+46(8)56420920 E-post till Färingsö församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Pilgrimsvandring

Välkommen att pilgrimsvandra med oss i Färingsö församling. Medtag matsäck med fika och bra skor, vi vandrar oavsett väder.

Ordet pilgrim kommer från latinets peregrinus som betyder främling. Som pilgrim ger du dig av mot det okända. Pilgrimer finns i flera kulturer och i de flesta religioner. Tidigare har man främst vandrat till olika heliga platser, som Jerusalem eller Santiago de Compostela. I vår tid har vandringen förändrats och fokus ligger på själva vandringen.

Att göra en pilgrimsvandring innebär att man bryter upp från vardagens mönster, det vana och trygga och ger sig ut på vandring. Själen och kroppen aktiveras. Man möter människor som man inte skulle möta i det dagliga livet.

Vandringen blir i sig en andlig resa, både en yttre och en inre resa där du kan få perspektiv på ditt liv i mötet med naturen och dina medvandrare.

Välkommen att pilgrimsvandra med oss i Färingsö församling. Medtag matsäck med fika och bra skor, vi vandrar oavsett väder.

För frågor kontakta: Lotta Lundberg
lotta.lundberg@svenskakyrkan.se
08-564 209 34

Datum för vandringar hösten 2019

 Lördag 24 augusti kl 10.00 samling Svartsjö slott

 Lördag 28 september Tema: Pilgrimens nyckelord
(samlingsplats och tid annonseras närmare)

 Lördag 26 oktober Tema: Frälsarkansen
(samlingsplats och tid annonseras närmare)