Lucka 7

7 december

Ikväll är det pingis och jag ska banne mig vinna säger Nisse högt för sig själv. Leo både hörde vad Nisse sa och ser hur han går runt hemma i cirklar med sitt pingisracket. Leo frågar vad är det du gör för något? Nisse svarar att ikväll ska jag äntligen få spela pingis och jag ska ta mig tusan vinna.
Leo funderar en stund och säger tillslut Nisse är det verkligen vinna som är det viktigaste på en träning? är det inta att ha kul, träna på det man är mindre bra på och träffa kompisar?

Leo ser att Nisse blir helt ställd av frågan...
Efter en stunds fundering svarar Nisse Jo du har nog helt rätt, för fokuserar jag på det som är det viktiga så blir det både roligare för mig och de andra på plats. Nej sant, allt handlar ju inte om att vinna. 

 

Hållbarhetstips: Med en bra inställning och schysst attityd kommer man långt. Så gäller det i allt de vi gör. Att funder kring hur man ställer sig till andra och hur man beter sig påverkar vår omgivning.
Det gäller också kring ämnet miljö och hållbar utveckling. Lyfter vi blicken, strävar efter att göra mer så är vi på god väg. För att vi tillsammans i världen ska nå de globala målen i agenda 2030 måste vi lyfta blicken och göra det tillsamman.
Funderar du på att starta igång ett miljöarbete där du står idag, fråga gärna oss om tips och råd, svårigheter och utmaningar som man måste handskas med. Vi är gärna ett bolplan.