Foto: Anna Askerdal

Dop i Grycksbo kyrka

Grycksbo kyrka och församlingshem ligger på gångavstånd från centrum i Grycksbo. Kyrkan byggdes 1905-1908 och projektet bekostades av pappersbruket på orten. 1952 överläts byggnaden till Svenska kyrkan och den förvaltas numera av Falu pastorat. Kyrkans utsida har nyligen genomgått en grundlig renovering. Grycksbo kyrka ligger ca 14 km nordväst om Falun.

Här firas dopgudstjänster på lördagar och söndagar.

Kyrkan rymmer 200 personer. Kyrksalen är handikappanpassad och det finns rullstolsentré på sidan.

Församlingshemmet finns i närheten av kyrkan och har en hemtrevlig atmosfär. Samlingssalen rymmer 45 personer.

I anslutning till lokalen finns ett fullt utrustat kök. Glas, bestick och porslin finns att låna utan kostnad.

Utanför kyrkan och församlingshemmet finns avgiftsfria parkeringsplatser.

Titta in i kyrkan med panoramabilder

Letar du efter rätt kyrka för dop eller vigsel eller vill du studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilder kan du se dig omkring och zooma in detaljer. Klicka här för att titta in i kyrkan med panoramabilder.

Foto: Anna Askerdal
Foto: Ulf Palm