GDPR - Jobbansökningar

Om du söker en tjänst i Emmaboda pastorat hanterar vi dina personuppgifter

När du skickar/lämnar in en jobbansökan godkänner du att vi registrerar de personuppgifter som du själv skickar in, inklusive ev. bilagor. Vi behöver dina personuppgifter för att kunna avgöra om du är en lämplig kandidat och för att kunna kontakta dig under rekryteringsprocessen.

Inledningsvis behandlas dina personuppgifter med ditt samtycke, men om du kommit lite längre i processen och det börjar bli tal om anställning sker behandlingen även på basis av att det är nödvändigt för ingåendet av anställningsavtalet. 

 

Vilka uppgifter vi behandlar beror på vad du skickar in till oss, men i regel handlar det om:

  • namn
  • personnummer
  • adress
  • e-postadress
  • telefonnummer
  • uppgifter om meriter och annat innehåll i CV och/eller personligt brev.

Om du anger referenser kan vi komma att kontakta dem och med detta hantera de uppgifter som lämnas under det samtalet eller i e-postkommunikationen.

Om du inte får anställning sparas dina ansökningshandlingar i två år för att kunna uppfylla diskrimineringslagens krav. Om du skickat in en spontanansökan och vi väljer att inte gå vidare med den för att vi inte behöver anställa för tillfället, sparas dina handlingar dock i ett år, såvida du inte begär att de ska raderas innan dess.

Även om du anställs kommer dina meriter att sparas i två år, också i enlighet med diskrimineringslagen, medan andra nödvändiga uppgifter såsom namn, personnummer och kontaktuppgifter sparas under hela anställningen och viss tid därefter.