Vilhelmina kyrkokör och Mariakören imponerade!

Nyhet Publicerad

Tre lyckade konserter blev resultatet av samarbetet körerna emellan samt Norrlands operans egen stråkorkester ur symfoniorkestern

Foto: Peter Lönnberg

Vilhelmina församlings kyrkokör har under våren förberett sig minutiöst tillsammans med Mariakören i Storuman inför de tre konserter som skulle ske i samverkan med Norrlandsoperans stråkorkester ur symfoniorkestern. 

 

 

Foto: Peter Lönnberg

Fredag den 31 mars gästade Norrlandsoperans Stenseles ståtliga träkyrka och som grand finale nu i lördags den första april var det Vilhelminas hemtrevliga kyrka som stod värd och fick avsluta hela miniturnen.

Men om vi backar en smula så började denna konsertserie med ett besök i nere i residensstaden Umeå. Det blev en kritikerrosad föreställning av bland annat VK:s recensent Nils Jonsson som var på plats. Han skrev såhär:

VK:s recension

 

 

Foto: Peter Lönnberg

Det är ju inte varje dag Norrlandsoperan kommer på besök i lappmarken och i synnerhet inte som samarbetspartner till lokala körer. Därför var Vilhelmina kyrkokör och Mariakören väl förberedda när det var dags för konsert.

Inför sista spelningen i Vilhelmina kyrka var stämningen på topp och såhär säger Karolina Lif, organist i Vilhelmina församling om den avslutande konserten.

- Det var ett hundratal besökare på konserten och det var en fantastisk upplevelse för både lyssnare och körsångare.

Huvudnumret i konsertserien var "Stabat Mater av G B Pergoles" och den framfördes av damkörerna.

Foto: Peter Lönnberg

Vilhelminas herrkör framförde ”O Felix Anima” av Hildegard von Bingen"

Hela orkestern framförde “Shaking and trembling” ur “Shaker Loops” av John Adams

Dirigent var Per-Erik Andersson

Konsertmästare var Karin Eriksson

Altsolist var Susanna Levonen

Sopransolist var Veronica Janunger

Konsertserien var ett samarrangemang mellan Norrlandsoperan, Vilhelmina församling, Stensele församling och Riksteatern i Vilhelmina

Foto: Peter Lönnberg
Foto: Peter Lönnberg
Foto: Peter Lönnberg