Foto: Anna Österberg

Pilgrimsvandra - tillsammans eller på egen hand

Pilgrimscentrum vill uppmuntra till vandring, och har därför tagit fram en karta som binder ihop hela området och kyrkorna. Dessutom är vårens program nu klart!

Vandra mellan kyrkorna

När corona-pandemin sätter det mesta på paus och ställer in verksamheter och möten, vill Pilgrimscentrum fortsätta att uppmuntra till vandring. Varför inte pilgrimsvandra på hemmaplan? Kartan över Carl Johans pastorat binder ihop de fyra församlingarnas kyrkobyggnader, som alla har sin egen karaktär och särskilda sammanhang. Högsbos, Carl Johans, Kungsladugårds och Kaverös kyrkor, S:ta Birgittas kapell, Masthuggskyrkan och Oscar Fredriks kyrka... Har du besökt dem alla?

Kartan är illustrerad av Caroline Röstlund, illustratör och vikarierande pedagog i Masthuggs församling. 

Pilgrimsled genom Carl Johans pastorat. Foto: Caroline Röstlund/Svk

Ett första steg

Från måndag 18 januari finns kartan att hämta i alla öppna kyrkor. Ta en titt på kyrkornas öppettider om du vill hämta ditt ex! Vill du ladda hem den och skriva ut själv så hittar du den på Pilgrimscentrums hemsida om Pilgrimsvandra i Carl Johans pastorat

Förhoppningen är att kartan inspirerar till en promenad och ett besök i en eller flera av våra kyrkor! Med tiden kanske fler aktiviteter kan knytas till vandringsleden? Har du bra idéer så kontakta Pilgrimscentrum så tar vi med din respons i utvecklingen av kartan! 

Vårens program är klart

Under våren 2021 är både heldagsvandringar, kortare promenader, inspirationskvällar med tema Dag Hammarskjöld och retreatdagar inplanerade. Är du nyfiken på Pilgrimscentrums program så anmäl dig gärna till nyhetsbrevet eller hämta vårens programblad i någon av pastoratets kyrkor. 

 

Rastplats för pilgrimer

Pilgrimscentrum i Göteborg är en del av Masthuggs församling, och Carl Johans pastorat. Inne i Masthuggskyrkan finns en ny plats för pilgrimer, med plats för både meditation och inspiration. Slå dig ner för att bläddra i pilgrimslitteratur, eller låna hem om du vill. Masthuggskyrkan är öppen varje dag. Välkommen in! 

Samordnare för Pilgrimscentrum

Åsa Dungården

Masthuggs församling