En träskulptur i form av en hand stöttar upp ett stort lutande träd.
Foto: Niel Thomas/Unsplash

Samtalsstöd

Vill du prata med någon om tro och tvivel, dela dina tankar kring liv och död, mening och existens? Hör av dig till oss för att boka enskilt samtal med diakon eller präst.

Boka tid för samtal

Alla som vill är välkomna att höra av sig till oss för samtal. Vi har inga krav på tro, medlemskap eller vem du är och definerar dig som. Vi som arbetar med samtal, enskilda och i grupper, är diakon och präster. Präster har tystnadsplikt, medan diakoner har både tystnadsplikt och anmälningsskyldighet.

ENSKILT SAMTAL

Att prata om saker som gnager inuti, kan vara ett sätt att ta sig vidare. Om du vill träffa någon för ett enskilt samtal så kan du ta kontakt någon av våra präster eller diakoner. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

Samtalen kostar dig ingenting.

SAMTAL OM ANDLIGHET OCH TRO

Vill du prata med någon om tro eller tvivel, bolla dina tankar kring mening och existens? Du kanske är nyfiken på andliga frågor och kristen tro, men är osäker på nästa steg? Hör av dig till oss så kanske vi tillsammans kan hitta din stig.

I själavårdande samtal kan vi prata om en bibeltext eller be tillsammans.

Drop-in

Det finns även möjlighet att besöka oss utan tidsbokning. För ett kortare samtal eller för att boka tid för samtal har vi drop-in på Högsbos pastorsexpedition.

Onsdagar kl. 13–14.30

Hitta till Högsbos expedition.

OBS!

Under sommaren är drop in för samtal och stöd stängt, men du kan prata med oss på telefon istället! Den ​28 juni–3 september nås diakon på telefon via receptionen onsdagar kl. 10–11.30.

Familje-/parterapi

Ibland möter vi hinder i relationer som kan vara svåra att ta sig över.
Då kan det vara nödvändigt att få hjälp till att skapa en bättre dialog för att förstå och förändra.

Vi möter alla som vill tala om sina relationer i olika familjesammansättningar, t ex för att hitta andra sätt att kommunicera eller ett nytt förhållningssätt efter en separation. Samtalen kan ske i par, tillsammans med familjen eller individuellt.

Tillvägagångssätt

• Samtalen är 45 min för individuella samtal och 60 min för par-/familjesamtal.
  • Boende i Carl Johans (Majorna), Högsbo, Masthuggs och Oscar Fredriks församling prioriteras. Dessa ingår i Carl Johans pastorat.
  • Terapi- och rådgivningssamtalen sker under tystnadsplikt.
  • Kostnad: Individuella 200 kr per samtal, par/familj 400 kr per samtal för medlemmar i Svenska kyrkan. 300 repektive 600 kronor per tillfälle för dem som inte är medlemmar.
  • Det finns möjlighet att ansöka om nedsatt avgift eller avgiftsbefrielse.
  • Vi erbjuder även digitala samtal.

Kontaktperson familjeterapi

Mia Rydberg

Oscar Fredriks församling, Carl Johans pastorat

Diakon, Leg. psykoterapeut

Kontaktpersoner samtalsstöd

Karolina Gustavsson

Carina Lantz-Helander

Lotti Sharif

Kontaktpersoner sjukhuskyrkan

Ann-Christine Grosshög

Sjukhuskyrkan - diakon

Nadia Haag

Sjukhuskyrkan - diakon

Om du har frågor kring olika typer av stödsamtal, livsfrågor, sorgbearbetning, krissamtal, sockenbud, bikt eller par- och familjesamtal så tveka inte att höra av dig till oss!